Hírek

Élő adásban csókolta meg párját a rajthoz álló Gus Kenworhty

 

Történelem a tévéképernyőn, téli olimpián nem történt még hasonló. Az amerikai csapat tagja, a síakrobata Gus Kenworthy mielőtt rajthoz állt volna, megcsókolta partnerét, Matt Wilkast. A történteket az NBC élő közvetítésének köszönhetően az egész világon láthatták, olyan országokban is, ahol nem történt még meg az azonos nemű párok elfogadása. Kenworthy a versenyszám után így nyilatkozott:

„Ez olyasmi, amit csak önmagam miatt túlságosan is féltem volna megtenni. Az egyedüli módja, hogy legyőzzük a homofóbiát, és hogy leomoljanak a gátak, az a láthatóság. Ez pedig olyasmi, ami egyáltalán nem volt az én gyerekkoromban. Soha nem láttam olyat az olimpián, hogy ott meleg sportoló indult volna, és hogy megcsókolta volna a párját. Ha lett volna ilyen, azt hiszem, könnyebb lett volna az életem.”

Kenworthy-nek idén nem sikerült érmet szereznie, ráadásul még az ujját is törte egy edzés alatt. A phjongcshangi olimpia már a második számára, de az első nyíltan meleg sportolóként. Szocsiban 2014-ben ezüstérmet szerzett, és következő évben outolt. Mint akkor elmondta, szörnyű érzés volt identitását titkolva átvenni az ezüstöt.

 

A post shared by gus kenworthy (@guskenworthy) on

 

(GayStarNews)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin