Sport

Nyílt levelet írt Gus Kenworthy a párizsi olimpia queer indulóinak

Gus Kenworthy nyíltan meleg olimpikon az Out Magazine-ban megjelent, inspiráló nyílt levelet írt a párizsi olimpiára készülő LMBTQ-sportolóknak. A szívből jövő üzenetben Kenworthy saját útjáról elmélkedik, és bátorító szavakat intéz azokhoz, akik egy olyan környezetben versenyeznek majd, amely bár befogadóbb, mint valaha, mégis kihívást jelent a nyíltan LMBTQ-személyek számára.

Kenworthy, aki 2015-ben coming outolt, az LMBTQ-jogok nemzetközi színtéren is hangos szószólója. Levelében hangsúlyozza a láthatóság fontosságát és a sportolók következő generációjára gyakorolt hatását. Kenworthy saját tapasztalataiból merítve ír a hitelesség jelentőségéről és a nyíltan vállalt élet erejéről.

Elismeri az LMBTQ-sportolók küzdelmeit a diszkriminációtól a mentális egészségig, de rávilágít az elért eredményekre is. Kenworthy üzenete egyértelmű: hűnek lenni önmagunkhoz nemcsak személyes szinten erősít, hanem a sportban és azon túl is utat nyit a nagyobb elfogadás és megértés felé.

A levél kitér a közösség és a támogatás fontosságára is. Kenworthy emlékezteti az olimpikonokat, hogy nincsenek egyedül, és hogy létezik egy hatalmas, LMBTQ-emberekből és támogatóikból álló hálózat, akik szurkolnak nekik.

Arra bátorítja őket, hogy támaszkodjanak erre a támogató rendszerre, és legyenek ott egymásnak is, elősegítve a bajtársiasság és a szolidaritás érzését. Kenworthy levele kulcsfontosságú időpontban érkezett, amikor a világ a 2024-es párizsi olimpiára készül.

A játékokon rekordszámú nyíltan LMBTQ-sportoló vesz majd részt, ami az elmúlt években elért fejlődés bizonyítéka. Kenworthy szavai azonban arra emlékeztetnek, hogy az út még messze nem ért véget, és még mindig van mit tenni a valódi egyenlőség és elfogadás érdekében.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin