Hírek

Ellenezte a házassági egyenlőséget a konzervatív politikus, erre kiderül, hogy a lánya házasságot kötött egy nővel

 

Észak-Írország korábbi miniszerelnöke, Lord Trimble korábban ellenezte az azonos nemű párok házasságát – most pedig bejelentette, hogy a lánya hozzáment egy másik nőhöz.

Lord Trimble mindezt a Lordok Házában közölte július 10-én, miután a képviselők úgy döntöttek, Észak-Írországra is kiterjesztik az egyenlő házasság intézményét. Az azonos nemű párok házasságát Angliában, Walesben és Skóciában már 2014-ben elfogadták.

A konzervatív főrend, aki az Ulsteri Unionista Párt egykori vezetője, nem akárki. Az északír békefolyamat egyik kulcsszereplője, protestáns oldalról az 1998-as nagypénteki megállapodás létrehozója, és a békefolyamatban játszott szerepéért John Hume-mal együtt megkapta a Nobel-békedíjat. Azonban számos döntésével az LMBTQ közösség jogegyenlőségét hátráltatta. Az ellen szavazott egykor, hogy az azonos nemű párok számára is lehetővé váljon a bejegyzett élettársi kapcsolat, ahogy a beleegyezési korhatár 18 évről 16 évre módosítását is ellenezte. Korábbi döntései után a Lordok Házában most az alábbiakat mondta a PinkNews tudósítása szerint:

„Elfogadtam a lányom azonos nemű házasságát. Az egyenlő házasság kérdésében különleges helyzetben találtam magam, amibe belekényszerültem, amikor az idősebbik lányom összeházasodott a barátnőjével. Ezt nem tudom megváltoztatni, de nem mondhatom most már, hogy ellenzem ezt, mert elfogadtam.”

Lord Trimble szerint a brit parlament mostani döntése nagyon szokatlan helyzetet teremt. Ezzel arra utal, hogy mivel Észak-Írországban 2017 januárja óta nincs se kormány, sem működő parlament, így most a brit parlamenti képviselők szavaztak a házassági egyenlőségről. Amennyiben októberig nem alakul a tartományban felelős kormány, akkor a most megszavazott törvénymódosítások életbe fognak lépni.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin