Hírek

Elhunyt párjától kapott Valentin-napi üzenetet a nyolcvanas évek popsztárjából lett meleg pap

 

A BBC rádióadóján beszélgettek Richard Coles anglikán tiszteletessel, aki elmesélte, hogy óriási meglepetésére Valentin-napi szerelmes üzenetet kapott – a meglepetését pedig az okozta, hogy párja tavaly decemberben elhunyt.

A tiszteletes párja, David Oldham maga is anglikán pap volt, aki hosszú betegség után hunyt el – de előrelátó módon előre gondoskodott arról, hogy szerelméről a halála után is megemlékezzen. A két férfi 2007-ben ismerte meg egymást és Northamptonshire-ben éltek bejegyzett élettársi kapcsolatban. (Az anglikán egyház ezt 2005 óta lehetővé teszi a papjai számára.)

„Figyelemre méltó előrelátással előre megírt nekem egy Valentin-napi lapot, mielőtt elment. Nagyon megérintett és roppant hálás vagyok érte. És egy kicsit meg is lepett, mert azt gondolhatnánk, hogy egy özvegy számára elmúltak már a vörös rózsás napok. De nem így van.”

 

 

Coles arról is beszélt, hogy a gyász idején, párja halálát követően homofób gyűlölködő üzeneteket kapott, ahogy ő fogalmazott:

„a reakciók 99,9999 százaléka kedves volt, ám egy kicsi, de hangos részük olyan keresztényektől érkezett, akik azt akarták tudatni velem, hogy David a pokolra került és én is követni fogom.”

Richard Coles neve bizonyára keveseknek ismerős elsőre, pedig a mai napig elcsíphetjük a zenei rádióadókon. Ugyan ő maga is sokáig volt a BBC rádiós műsorvezetője és a tévés táncos műsorban, a Strictly Come Dancing adásában is szerepelt, de csak egy kicsit kell az időben visszamenni, hogy biztosan beugorjon.

A zeneileg mai napig aktív Jimmy Somerville, miután otthagyta a Bronski Beat formációját, a képzett zenész Coles-szal megalapította a The Communards szintipop-duót. 1985 és 1988 között három TOP10 slágert hoztak össze, köztük a slágerlistákat vezető és 1986 legtöbb példányszámban eladott kislemezét, a Don’t Leave Me This Way-t. Vagy épp az alábbi Never Can Say Goodbye-t, amit előttük már a Jackson 5 és Gloria Gaynor is sikerre vitt. (És ebben a videóban Coles-nak is nagyobb szerep jut.)

 

 

Coles a popsztárság csúcsán, a húszas évei végén fordult a vallás felé. Elmondása szerint életének a legjobb és egyben a legrosszabb korszaka volt ez egyszerre a popsikerek és az AIDS-ben meghalt barátai miatt. Ennek hatására 1991-ben elkezdte a teológiai képzést, majd tíz évnyi római katolikus kitérő után 2005-ben anglikán segédlelkészként kezdte meg egyházi pályáját.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin