Itthon

Elhunyt Orbán Tina Kolos, a Transvanilla egyesület alelnöke

 

A hétvégén elhunyt Orbán Tina Kolos, a Transvanilla Transznemű Egyesület alelnöke – közölte többek között az Amnesty Magyarország és a Háttér Társaság. Tina a Transgender Europe társelnöke is volt 2019 és 2020 között, 2022 áprilisától 2023 májusáig pedig a Transgender Equality Network Ireland igazgatójaként dolgozott.

A Háttér Társaság közleménye szerint Tina „meghatározó szerepet töltött be a magyarországi transz aktivizmusban, az egyenlő jogokért és a transznemű embereket érő diszkrimináció felszámolásáért folytatott küzdelemben.”

A Transvanilla Transznemű Egyesület a transz, a dzsender-nonkonform és az interszex emberek érdekeit képviseli, foglalkozik tanácsadással, információs szolgálatot működtet, jogi és pszichoszociális segítséget is nyújt. Workshopokat és műhelybeszélgetéseket tartanak.

2015-ben a Humen magazin is készített interjút Tinával, akkor azt üzente mindenkinek, hogy „legyen önmaga, merjen önmaga lenni és felejtse el a címkéket. Ha önmagam vagyok, akkor a társadalom és önmagam számára is hasznosabb vagyok.”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Amnesty Magyarország (@amnesty_hungary) által megosztott bejegyzés

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin