Hírek

Elhagyta férjét a leszbikus indiai nő, hogy igaz szerelmével élhessen

Indiában egy akarata ellenére házasságba kényszerített leszbikus nő elhagyhatta férjét, hogy barátnőjével élhessen.

A főváros Új-Delhi bírósága úgy határozott, a nőnek – akit a sajtóban nem neveztek nevén – alapvető emberi joga, hogy szabadon élhessen párjával – írja a PinkNews.

A 2016-ban egybekelt házaspár életébe hatalmas változást hozott 2018 szeptembere, amikor a legfelsőbb bíróság kimondta: nem büntetik többé az azonos nemű párok közötti szexuális kapcsolatot. A nő ezért döntött úgy, hogy elhagyja férjét, és végre azzal a nővel fog élni, akit szeret. Férje azonban bejelentette eltűnését a rendőrségen és a nő szüleivel is beszélt az ügyről.

Pillanatkép egy korábbi indiai pride rendezvényről

Végül a nő barátnője maga ment bíróságra, mivel aggódott párja biztonságáért. A bírók úgy gondolták, hogy a szülők aggodalma nem is igazán lányuk jólétére és biztonságára vonatkozik, hanem kapcsolatára egy nővel, ami szerintük szégyent hozhat a családjukra.

Ő egy érett, dolgozó nő, aki világosan kifejezte a kérését a bíróság felé, és mivel ez nem törvénybe ütköző, így nem állhatunk a szabadsága útjába.

Az utóbbi időben több esemény is arra utal, hogy Indiában kezdenek elfogadóbban viselkedni mind a nőkkel, mind a leszbikus nőkkel egyaránt. Decemberben két nő kelhetett egybe egy szimbolikus ceremónia keretein belül, akiket korábban elválasztottak szüleik, és heteroszexuális házasságba kényszerítették őket.

A múlt hónapban pedig megérkezett az első előzetes Sonam Kapoor és édesapja, Anil Kapoor filmjéhez, ami a How I Felt When I Saw That Girl címet kapta. Ez az első olyan alkotás Indiában, amelyben azonos nemű párral találkozhatunk, és a fősodor média is támogatja.

hirdetés
Previous post

“Biztos voltam benne, hogy velem ez nem történhet meg” – Interjú egy HIV-vel élő meleg férfival

Next post

New Yorkban épp most könnyítették meg a meleg apák dolgát