Nagyvilág

Elfogadta a floridai törvényhozás a queer fiatalokat veszélyeztető törvényt

Temérdek hazai és nemzetközi elítélő nyilatkozat és tüntetés ellenére Florida állam szenátusa elfogadta a „Ne mondd, hogy meleg” javaslatként elhíresült törvényt.

Több mint hatórás vitát követően a republikánus többségű törvényhozás kedden 22:17 arányban szavazta meg. Két republikánus szenátor a demokratákhoz csatlakozva a törvényjavaslat ellen szavazott.

A törvény most Ron DeSantis floridai republikánus kormányzó asztalára kerül, aki várhatóan aláírja a törvényt. DeSantis éppen a múlt héten kérdezte egy sajtótájékoztatón: „Hány szülő szeretné, ha az óvodás gyermekeinek a transzneműségről vagy valami hasonlóról iktatnának be beszélgetést?

Amennyiben a kormányzó aláírja törvényt, a „Ne mondd, hogy meleg” megtiltaná „a szexuális irányultságról vagy nemi identitásról szóló tantermi beszélgetést az általános iskolai osztályokban olyan módon, amely nem felel meg az életkoruknak vagy fejlődésüknek„.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Washington Post (@washingtonpost) által megosztott bejegyzés

 

A törvényjavaslat emellett arra ösztönzi a tanárokat, hogy a queer tanulókat outoltassák szüleiknek, valamint ragaszkodik ahhoz, hogy a szülőket tájékoztatni kell minden olyan információról, amely „a tanuló mentális, érzelmi vagy fizikai jólétére” vonatkozik, beleértve a szexuális orientációt vagy nemi identitást.

LMBTQ-jogi aktivisták korábban figyelmeztettek, hogy a törvényjavaslat az LMBTQ-jogokat és a közösséggel kapcsolatos minden információt tabutémává tenné az iskolákban, hasonlóan az egykori brit 28-as paragrafushoz, valamint az orosz és a magyar úgynevezett „melegpropaganda-törvényekhez”.

Részben az akkor még csak elfogadásra váró törvényjavaslatra reagálva Joe Biden védelmébe vette az LMBTQ és azon belül is különösen a transznemű fiatalokat múlt heti évértékelő beszédében.

 

Joe Biden védelmébe vette a transznemű fiatalokat évértékelő beszédében

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin