Nagyvilág

Joe Biden védelmébe vette a transznemű fiatalokat évértékelő beszédében

Magyar idő szerint március másodikán éjjel tartotta meg első évértékelő kongresszusi beszédét (State of the Union) Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok 2020 novemberében megválasztott elnöke. A rendkívüli nemzetközi helyzetre tekintettel a bő egyórás beszéd meghatározó részét az Ukrajna elleni orosz invázió elítélése töltötte ki, valamint kellő figyelem jutott a hazai ügyekre is, különösen a COVID-helyzetre, a választójogra, valamint a gazdasági kérdésekre.

De jutott idő másra, nevezetesen az Equality Actre is. A javasolt jogszabály kiterjesztené az 1964-es polgárjogi törvényt, hogy az LMBTQ-amerikaiaknak is védelmet nyújtson a megkülönböztetéssel szemben. A törvény elfogadása Biden egyik kampányígérete volt, és megfogadta, hogy hivatalba lépése első 100 napjában megvalósítája. Bár a képviselőházban megszavazták, a szenátusban, ahol nehéz harcot kellett vívnia a többségi szavazat megszerzéséért, sajnos megrekedt. Az elnök most arra szólította fel a szenátorokat, hogy álljanak a javaslat mellé és segítsék a megvalósulását.

Biden szerint fontos, hogy a szenátus elfogadja a javaslatot, és minél gyorsabban az asztalára kerüljön aláírásra, tekintettel a transznemű fiatalokat és családjaikat közvetlenül célzó, állami szintű törvényjavaslatok „támadására”. Megígérte, hogy továbbra is harcolni fog a transz közösség érdekében.

A transznemű amerikaiakat és családjaikat célzó állami törvények támadása helytelen” – jelentette ki Biden. „Ahogy tavaly is mondtam, különösen a fiatal transznemű amerikaiaknak, elnökként mindig támogatni foglak benneteket, hogy önmagatok lehessetek…

Tavaly rekordszámú homo- és transzfób törvényjavaslatot vitattak meg az állami törvényhozások országszerte. És úgy tűnik, hogy 2022-ben megdől a tavalyi rekord, mivel a Human Rights Campaign szerint jelenleg legalább 160 hasonló tartalmú törvényjavaslat van függőben az állami törvényhozásokban.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Human Rights Campaign (@humanrightscampaign) által megosztott bejegyzés

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin