Nagyvilág

Egy floridai törvényjavaslat kötelezné az iskolákat, hogy outoltassák a szülőknek gyereküket

A floridai képviselőház előtt álló 1557. számú jogszabálytervezet („Ne mondd, hogy meleg”)  kiegészítő javaslata arra kényszerítené az iskolai tisztviselőket, hogy az LMBTQ-diákok szexuális orientációját, nemi identitását közöljék a szülőkkel.

Mint arról korábban beszámoltunk, a HB 1557, amely a múlt héten ment át a képviselőház igazságügyi bizottságán, gyakorlatilag megtiltaná az iskoláknak, hogy a szexuális irányultsággal vagy nemi identitással kapcsolatos oktatást, vagy egyáltalán bármilyen tanár és diák közötti párbeszédet fenntartsanak.

A tervezet eredetileg is tartalmazott az outoltatással kapcsolatos paragrafust, de akkor úgy szólt, hogy az iskola visszatarthatja az információt a diákokkal kapcsolatban, ha „okkal feltételezhető, hogy a közlés a szülők részéről visszaéléshez, kitaszításhoz vagy elhanyagoláshoz vezetne„.

Ám a nemrég benyújtott módosítás kimondja, hogy az iskola igazgatója vagy megbízottja minden rendelkezésre álló erőforrást felhasználva tervet dolgoz ki az ilyen információk nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban. Eszerint „a tervnek elő kell segítenie a tanuló és a szülő közötti megosztást egy biztonságos, támogató és ítélkezéstől mentes környezetben folytatott nyílt párbeszéd révén, amely tiszteletben tartja a szülő-gyermek kapcsolatot, és védi a tanuló mentális, érzelmi és fizikai jólétét„.

Carlos Guillermo Smith floridai képviselő arra figyelmeztetett, hogy a törvénymódosítás „pusztító következményekkel” járhat a queer fiatalokra nézve. „A Ne mondd, hogy meleg kezdeményezője most nyújtott be egy módosító indítványt, amely még veszélyesebbé teszi az LMBTQ-diákok államilag kötelezővé tett outoltatását a szülőknek” – írta.

Mivel a floridai törvényhozás mindkét házában republikánus többség van és nemrég a szintén republikánus kormányzó is jelezte, hogy hajlandó támogatni a benyújtott javaslatot, így nem kizárt, hogy a fenyegetés hamarosan valósággá válik a floridai LMBTQ-fiatalok számára.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin