Nagyvilág

Tüntetés volt a Disney előtt, amiért homofób és transzfób politikusokat pénzel

A varázslatos történetszövéséről ismert Disney végrehajtotta a lehetetlent: úgy támogatja az LMBTQ-jogokat, hogy közben a floridai „Ne mondd, hogy meleg” törvényjavaslatra is adakozik.

A Walt Disney Company ugyanis múlt pénteken egy, a törvényjavaslatot teljesen megkerülő nyilatkozatot adott ki, amely ehelyett széles körben támogatja a melegek jogait.

Röviden az előzményekről: a floridai törvényhozás előtt álló „Ne mondd, hogy meleg” törvényjavaslat megtiltaná az iskolai tanároknak, hogy az LMBTQ-identitásokról beszéljenek az osztálytermekben. Még nagyobb riadalmat keltett az SB 1834-es törvényhez fűzött módosítás, amely kötelezné az iskolákat hogy outoltassák a diákokat szüleik előtt. Amennyiben a szenátus jóváhagyja a törvényjavaslatot – a szavazás a héten várható -, akkor a republikánus Ron DeSantis kormányzónak nyárig van ideje aláírni és már korábban is jelezte, hogy nyitott rá.

Sokan megrökönyödtek rajta, amikor kiderült, hogy a Disney – más vállalatok mellett – pénzt adományozott a törvényjavaslat minden egyes megszavazójának és társszerzőinek. Tavaly legalább három Disney-vállalat összesen 4000 dollár értékben állított ki csekkeket 2022-es újraválasztási kampányokhoz.

A sajtóközleményt azt követően adta ki a Disney, hogy szerdán a Walt Disney World Resort elé tüntetést szervezett a SAVE nevű LMBTQ-kampánycsapat.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SAVE (@savelgbt) által megosztott bejegyzés

 

Pénteki közleményében a Disney arra nem volt hajlandó, hogy visszavonja a homo- és transzfób politikusok támogatását, sem arra, hogy egyenesen elítélje a „Ne mondd, hogy meleg” törvényjavaslatot. Ehelyett ennyire tellett: „Megértjük, hogy ez a kérdés mennyire fontos az LMBTQ+ alkalmazottaink és sokan mások számára.”

A Disney közel egy évszázada egyesítő erő, amely összehozza az embereket. Eltökélt szándékunk, hogy továbbra is olyan hely maradjon, ahol mindenkivel méltósággal és tisztelettel bánnak.” Majd így folytatják: „A legnagyobb hatást egy befogadóbb világ megteremtésében az általunk készített inspiráló tartalmak, az itt kialakított befogadó kultúra és az általunk támogatott sokszínű közösségi szervezetek – köztük az LMBTQ+ közösséget képviselő szervezetek – révén tudjuk kifejteni.

Az Unió helyzete elnevezésű évértékelő beszédében ezzel szemben Joe Biden nyíltan a transznemű fiatalok védelmére kelt:

 

Joe Biden védelmébe vette a transznemű fiatalokat évértékelő beszédében

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin