Hírek

Élete végéig rács mögé kerül a partnereit szándékosan HIV-vel fertőző férfi

Tavaly novemberben emeltek vádat a brit Daryll Rowe ellen, miután különböző alkalmakkal összesen tíz férfit próbált szándékosan HIV-vírussal megfertőzni. Az egyébként fodrászként dolgozó Daryll Rowe öt esetben sajnos sikerrel is járt. További öt esetben úgy próbálkozott eredménytelenül, hogy titokban kiszakította az óvszert.

Daryll Rowe

A Grindr-en felszedett áldozatoknak az aktus után sok esetben üzenetet is küldött, amiben azzal viccelődött, hogy megfertőzte őket. “Lehet be fogsz lázasodni, mert beléd élveztem és HIV-fertőzött vagyok, lol. Whoops!” Az edinburgh-i férfit 2015 áprilisában diagnosztizálták HIV-fertőzéssel, de ő visszautasította a gyógyszeres kezelést, mert meggyőződése volt, hogy attól is meggyógyul, ha minden nap iszik a saját vizeletéből.

Egy New York-i bíróság most életfogytiglani börtönre ítélte a 27 éves Daryllt. Arra nem adott magyarázatot a bíróságon sem, hogy miért kezdte szándékosan terjeszteni a vírust. A Grindr-en álnevet használt, hogy nehogy rákeresve kiderüljön a titka.

Többek közöttt egy olyan férfit is megfertőzött, aki egész életében azon dolgozott, hogy elkerülje a betegséget. „Ez a vírus vitte el a szüleimet, a biológiai apám és anyám is AIDS-ben halt meg gyerekkoromban. Sosem vettem félvállról a betegséget. Mindig mindent megtettem, hogy elkerüljem a fertőzést. Kitanultam a biztonságos szexet és mindig használtam óvszert. De 2015. november 13-án Daryll Rowe megfosztott ettől” – mondta a tárgyaláson.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin