Hírek

Egyiptomban akár 12 év börtön is kapható egy bizonyos tárgy birtoklásáért

Fontos figyelmeztetéssel bővítette egyiptomi országismertetőjét az Egyesült Királyság külügyi szolgálata. Eszerint van egy tárgy, amelyet minden, az észak-afrikai országba nyaralni készülő brit turistának tanácsos otthon hagynia, máskülönben akár több évig terjedő börtönbüntetést kockáztat.

E rendkívül veszélyes tárgy nem más, mint a szivárványzászló.

 

Gízai-piramis

 

A fent nevezett tárgy 1978 óta tekintendő az LMBT-közösség szimbólumának és bár a muszlim többségű Egyiptomban a homoszexualitás önmagában nem büntetőjogi tétel, a zászló birtoklása, sőt, lebegtetése bujálkodással és közösség elleni izgatással ér fel, amely viszont már büntetőjogi kategória.

2016-ban 11 személyt tartóztattak le és ítéltek 12 év börtönbüntetésre szivárványzászló lebegtetése miatt, tavaly szeptemberben pedig újabb fiatalokat tartóztattak le egy libanoni együttes koncertjén e bűntettért.

Hét embert letartóztattak egy egyiptomi koncerten, mert szivárványzászlót emeltek a magasba

 

Az eset olyan heves hatósági érzelmeket váltott ki, hogy a következő hetekben több tucat meleg férfit tartóztattak le, októberben pedig államilag megtiltották, hogy a közösség tagjai kedvező színben jelenjenek meg a média tudósításaiban, “semmi jót” nem lehet írni róluk azóta sem.

Megjegyzés: a figyelmeztetés a magyar Konzuli Szolgálat honlapján nem szerepel.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin