Hírek

33-nál tart a letartóztatott homoszexuálisok száma Egyiptomban

Múlt pénteken írtunk róla, hogy  LMBTQ-aktivisták felhívták az észak-afrikai országban, különösen Kairó környékén élő meleg férfiak figyelmét, hogy sürgősen töröljék profiljukat a meleg társkereső oldalakról és távolítsák el telefonjukról a meleg randiapplikációkat.

Eredetileg egy libanoni együttes két héttel ezelőtti koncertje gerjesztette az indulatokat. A Mashrou’ Leila szeptember 22-én adott koncertet a fővárosban. Frontemberük, Hamed Sinno nyíltan meleg és LMBTQ-aktivista. A koncert utáni beszámolók szerint a tömegben legalább öt szivárványzászló is feltűnt, amely éles indulatokat váltott ki a közvéleményben. Több politikus és televíziós személyiség is a zászlólengetők letartóztatását követelte.

Gízai-piramis

A hajtóvadászat elindult. Már az első napokban 10 felett járt a letartóztatottak száma, mára pedig 33-ra emelkedett. Közülük 32 férfi és egy nő. Úgy tudni ő egyike volt azoknak, akik a koncerten zászlót lebegtettek, ezáltal – a vád szerint – “szexuális devianciát propagálva.” Az Amnesty International beszámolója szerint a letartóztatottak közül több férfit anális úton megkínoztak.

A randiapplikációk mellett a Facebook és Facebook Messenger törlése is javasolt a telefonról, illetve nem szabad olyannal találkozni, akivel korábban soha – ugyanis könnyen lehet, hogy álruhás rendőrrel van dolgunk. Érdemes törölni minden privát fotót, továbbá kerülni Kairó egyes elhíresült találkozópontjait.

Letartóztatás esetén tanácsos mindent tagadni és csak annyit mondani, hogy “ez nem történt meg“, vagy “nem tudom“, “nem az enyém.

Previous post

Elítélték a feleségét és meleg fiát meggyilkoló amerikai férfit

Next post

Buzizás miatt 5.5 millió forintot kell fizetnie a Magyar Labdarúgó Szövetségnek