Színes

Egy tanulmány szerint nagyobb eséllyel diszkriminálják a „meleg hangú” férfiakat

Azok a homofób emberek, akiknek meggyőződése, hogy a hangja alapján meg tudják állapítani valakiről a szexuális orientációját, nagyobb valószínűséggel diszkriminálják a meleg férfiakat – állapítja meg a University of Surrey tanulmánya.

Azok a meleg férfiak pedig, akik úgy gondolják, hogy „meleg hangzásúak”, nagyobb eséllyel ütköznek a társadalom, vagy akár ismerőseik előítéletébe és tartanak a negatív reakcióktól.

 

A fotó illusztráció

 

A kutatás 363 heteroszexuális, valamint 147 meleg és leszbikus ember bevonásával készült. A heteroszexuálisok körében vizsgálták azt is, kinek mi a megítélése a meleg és leszbikus emberekkel kapcsolatban – a kevésbé empatikusak körében állapították meg ezt a típusú magabiztosságot, miszerint hang alapján képesek megállapítani, ki meleg és ki nem.

Megállapításaik természetesen többször tévesnek bizonyultak (tehát akit a hangja alapján melegnek könyveltek el, valójában nem volt az), ám onnantól, hogy valakit a hangja miatt melegnek könyveltek el, úgy is kezelték az illetőt.

A kutatás szerint ennél is veszélyesebb, hogy a meleg férfiak mit gondolnak a saját hangjukról. Sokan ugyanis szoronganak miatta, hajlamosak kerülni bizonyos emberek társaságát és félnek az elutasítástól. Emiatt jobban oda is figyelnek arra, hogyan beszélnek, mint a közösség leszbikus tagjai.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin