Hírek

Egy katolikus csoport szerint a szivárványzászló egyenlő Jézus keresztre feszítésével

A kanadai Ontario állam egy katolikus iskolája alternatív pride zászlóval emlékezett volna meg a június elsején kezdődő Pride Hónap előtt: a stilizált rajzon Jézus szerepel a prédikációját hallgató, színesre festett emberek társaságában.

A kép alatt rövid szöveg és bibliai idézet olvasható: “Mindannyian csodálatos alkotások vagyunk. Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket. (1. János 4:19)

 

A tervezett alternatív pride zászló

 

A szándékról egy helyi vallásos és sajnos ezzel együtt homofób csoport, a Campagin Life Coalition is értesült és azonnal támadásba lendültek: mozgósították tagságukat, hogy telefonáljanak és írjanak leveleket az iskola vezetőségének, amelyben tiltakoznak a zászló tervezett kihelyezése ellen.

Még petíciót is indítottak, amelyben a zászlót “szentségtörő és botrányosan obszcén” jelképként jellemezték, amely “finoman, de félreérthetetlenül a szodómia súlyos bűnének kiteljesedése, a Meleg Hónap előtt tiszteleg.” A szöveg így folytatódik: “Az olyan súlyos bűnök, mint a szodómia verték a szögeket Krisztus Urunk testébe a kereszten. Miért akarná bármely katolikus intézmény újra keresztre feszíteni azáltal, hogy egy ilyen zászlóval bemocskolja az ő június hónapját…?

A szervezet elnöke, Jeff Gunnarson hozzátette, hogy az iskola vezetése a tervezett gesztussal táptalajt ad annak a “hazugságnak”, miszerint “vannak, akik melegnek születnek.

Sajnos a tiltakozás elérte célját, az iskola visszalépett tervétől. “Miután számos visszajelzést kaptunk a szélesebb közösségtől – többek között diákjainktól is -, nyilvánvalóvá vált, hogy az iskola vezetőségének döntése, miszerint egy helyben megálmodott zászló jelezze június során a Pride Hónapot, nem egységhez és támogatáshoz, hanem megosztáshoz vezetett” – olvasható közleményükben.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb