Színes

Egy homlokpuszi miatt cenzúrázzák a Fekete párduc új részét

 

A Marvel új szuperhősfilmjében villanásnyi idő jut az LMBTQ reprezentációnak, de bizonyos helyeken még ennyi is sok. A Fekete párduc 2. egyik jelenetéből kiderül, hogy Aneka, a wakandai harcosnő (Michaela Coel) és Ayo, a királyi testőrség tagja (Florence Kasumba) között szerelmi kapcsolat van. Az összesen 10 másodpercig tartó jelenetben Aneka megcsókolja Ayo homlokát, aki azzal válaszol, hogy „Köszönöm, szerelmem”.

Ezt a tíz másodpercet nem fogják látni a nézők Kuvaitban, ahol a cenzorok ennek a kivágását kérték. Ahogy arra a The Hollywood Reporter felhívja a figyelmet, érdekes módon ez a jelenet a környékbeli országok közül csak Kuvatiban problémás, míg a többi Öböl-menti országban, köztük Szaúd-Arábiában is átment – pedig ezek az országok rendszeresen cenzúráznak LMBTQ jeleneteket a mozifilmekben. A portál viszont arról is ír, hogy ennek a bizonyos tíz másodpercnek a kivágásával nem vacakolnak Kínában, hanem emiatt inkább be sem mutatják a filmet.

Korábban a hollywoodi stúdiók az egyes országok cenzorai miatt gond nélkül belementek az LMBTQ karakterek és utalások kivágásba, az utóbbi időben azonban fordulat érzékelhető. A Disney például nemrég úgy foglalt állást, hogy a jövőben nem távolít el meleg tartalmakat csak azért, hogy ezzel a nemzetközi cenzorok kedvében járjon, még akkor sem, ha emiatt egyes országok betiltják a filmjeit. Az ugyanakkor nem világos, hogy a Disney-hez tartozó Marvel esetében most hogyan lehet Kuvatiban kivágni a fenti 10 másodpercet, ha ugyanazt Kínában nem lehet.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin