Hírek

Egy ausztrál szenátor roppant kifinomult érvei a házassági egyenlőség ellen

A Family First nevű ausztrál párt egyik szenátora, Bob Day szerint azért nem kellene a melegeknek házasodniuk, mert nem monogámok.

bob day

Ausztráliában most vitatja a Szenátus az azonos neműek házasságát. Az erősen konzervatív és keresztény erkölcsöket valló Family First párt tagja, Bob Day pedig minimum megmosolyogandó érveket hozott fel ellene. Beszédjének kulcsmondata az volt: „Azokon a helyeken, ahol az LMBT-emberek, főleg férfiak, házasodhatnak, az számukra nem feltétlenül jelenti a monogámiát.” Szerinte ezzel a nyitott házasságok szép új világa köszöntene be.

A szenátor nagyon jól ismerheti a meleg férfiakat, mivel érvként hozta fel a következőt: „egy meleg számára az, hogy csak egy partnere legyen, teljesen irreális és természetellenes.” 

CANBERRA, AUSTRALIA - JULY 07: The new senate votes on a new President of the Senate at Parliament on July 7, 2014 in Canberra, Australia. Twelve Senators will be sworn in today, with the repeal of the carbon tax expected to be first on the agenda. (Photo by Stefan Postles/Getty Images)

Bob Day amúgy leginkább a poliamoriától fél, azaz magyarul a többszerelműségtől. Ez azt jelenti, hogy kettőnél több személy áll intim kapcsolatban, s erről mindegyik félnek tudomása van. „Miért áll meg a házasságról szóló referendum az azonos neműek kapcsolatánál? A törvénytervezet két emberről beszél, de miért nem háromról?” – durrogtatta el az ismert közhelyet a szenátor.

Majd így folytatta: „Szerte az országban a születési anyakönyvi kivonatok egyes számú szülőről és kettes számú szülőről írnak. Nincs olyan, hogy szülőség. Anyaság és apaság van.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin