Hírek

Egy apuka inkább börtönbe vonulna, csak ne halljon a fia a melegek elfogadásáról

Az első szülő, aki büntetőeljárásnak néz elébe, amiért kivette gyermekét az általános iskolából az LMBTQ-közösséget és jogokat támogató órák miatt, azt mondta, ezért ő még a börtönt is vállalná.

Az ötvenegy éves Jabar Hussain 2019 szeptemberében vette ki kilencéves gyermekét az iskolából, miután nemtetszését fejezte ki az intézményben indított LMBTQ-érzékenyítő órákkal kapcsolatban. A Birminghami városi tanács 1000 fontnyi pénzbüntetésre és egy év börtönbüntetésre ítéli, ha nem biztosítja fia, Amin számára a rendszeres iskolai részvételt – számol be róla a Pink News.

 

Jabar Hussain és fia.

 

„Ha a bíróságra kell mennem, akkor a bíróságra fogok menni. Ezért még börtönbe is mennék.”

A tanácsnak írt levelében Hussain azt állította, hogy az iskola meg akarja erősíteni azt az üzenetet, hogy transzneműnek lenni jó. Azt is mondta – tévesen –, hogy a transzneműség nem számít védett tulajdonságnak az Egyesült Királyságban a 2010-es évi egyenlőségről szóló törvény szerint.

A szexuális felvilágosításról szóló, kötelező oktatás szeptemberi bevezetése előtt a Parkfield általános iskola a No Outsiders nevű program alapján készített tanórákat helyezett a tantervbe. A No Outsiders körülbelül harminc képeskönyvet használ programjában, amelyekben a különböző kapcsolatokról tanulhatnak a gyerekek, és amelybe az LMBTQ-közösség is beletartozik, mint például az And Tango Makes Three című mesekönyv segítségével, amely két meleg pingvin történetét meséli el, akik közösen nevelik a fiókájukat.

Jabar Hussain arra utasította az ügyvédeit, hogy kérjenek felülvizsgálatot a tanács ügyintézésével kapcsolatban, ha az nem hajlandó visszavonni a büntetést. Szerinte ugyanis az LMBTQ-elfogadást hirdető órák veszélyeztetik gyermekének biztonságát, és közben az iskola oktatása egyszerűen összeegyeztethetetlen a gyermek jogaival és muszlim hitével.

Korábban Hussain már arról is nyilatkozott, hogy nem szeretné, ha a gyermekének azt tanítanák, nincsen azzal baj, ha valaki meleg, és véleménye szerint a No Outsiders célja a homoszexualitás és a transzneműség népszerűsítése.

Szeptemberben még tüntetést is szerveztek az iskola előtt, ahol Hussain a következő nyilatkozatot adta a BirminghamLive-nak:

„Nem ellenezzük, hogy bárki kifejezhesse a szexualitását, vagy hogy meleg legyen, ha ez az, amit akar. Ahhoz sincs semmi közünk, ha például a korábbi igazgatóhelyettes, Mr. Moffat női ruhát akar ölteni, vagy balett táncosként akar ugrálni, vagy úgy dönt, hogy szoknyát hord. Ahhoz viszont igenis közünk van, ha ostobaságokat akarnak tanítani a gyerekeinknek.”

Az egyik könyv, ami szerepel a No Outsiders programjában, az Introducing Teddy címet viseli, és egy játékmackóról szól, aki megkérdőjelezi a nemi identitását, miközben azt mondja: „A szívem mélyén tudom, hogy lány mackó vagyok, nem fiú mackó.”

„Az iskola azt tanítja, hogy néhány gyerek rossz testbe született” – mutatott rá Hussain, és hozzátette, hogy nagyon is aggódik a fia lelki jóllétéért, és nem szeretné, ha olyan dolgokat tanítanának neki, amelyek ellentmondanak a vallásának. „Ez csak összezavarja a gyerekeket. Ha a fiam összezavarodik emiatt, és kétségei támadnak a testével kapcsolatban, még a végén azt hiheti, hogy ő egy lány. Az iskola szerint ez teljesen rendben van, és el kell fogadnunk, még akkor is, ha a transzneműség velejárója az orvosi kezelés és a műtét, amik egy életre kárt okozhatnak a fiamnak lelkileg és testileg is.”

Hussain egyik ügyvédje, Paul Conrathe azt mondta: az iskola úgy áll hozzá a transzneműséghez, mintha értékesíteni akarná azt. Mindeközben az iskola válaszolt Hussain kirohanására:

„Miközben Mr. Hussain azt hiszi, hogy melegnek, leszbikusnak és transzneműnek lenni erkölcsileg helytelen, addig védett emberi tulajdonságoknak számítanak az egyenlőségről szóló törvény értelmében.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin