Hírek

Csodálatosnak tartja előbújását a nyíltan meleg ausztrál focista

Andy Brennan, az ausztrál első osztályú labdarúgó-bajnokság eddigi egyetlen nyíltan meleg focistája egyszerűen csodálatosnak tartja májusi coming outját.

 

Andy Brennan májusban coming outolt

 

„Legbelül arra számítasz, hogy mindenki rosszul fog rá reagálni. Önmagam akartam lenni. Ha bárki rosszat akart volna mondani rólam az előbújásom után, nem igazán törődtem volna vele, mert végre az lehettem, aki mindig is lenni akartam. A negatív véleményeknek nem kellene számítaniuk, amikor olyan sok támogatást kapunk” – nyilatkozta előbújásáról a focista.

Brennan arról is beszélt, milyen lelki nyomással kellett szembenéznie, miközben annyi éven keresztül titkolta valódi énjét a világ elől. Véleménye szerint rengeteg lelki vívódást kell átélnie egy olyan sportolónak, aki még az előbújását fontolgatja, mert folyamatosan attól tart, hogyan fognak a körülötte lévők reagálni – idézi a Pink News.

„Ez a lelki nyomás belülről emésztett fel. Sokáig nem voltam biztos önmagamban és egyáltalán nem éreztem kellemesnek, amikor az érzéseimről kellett beszélnem. Gondolom, egy olyan valósággal próbáltam küzdeni, amelyről még nem igazán tudtam semmit. […] A pályán a játékra kell koncentrálnod… nem a szexuális irányultságodra. De nehéz nem erre gondolni, mert ez a két dolog egymásba fonódik. Mindkettő az életed része.”

Brennan azon kevesek egyike, akik profi focista létükre melegként outoltak a világon. Az első Justin Fashanu, brit játékos volt 1990-ben, majd őt követte például 2014-ben Thomas Hitzlsperger. Az idei évben Brennan mellett egy másik focista is előbújására készült, ám végül ő a szavaival élve nem érezte elég erősnek magát ehhez a lépéshez.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb