Hírek

Csecsenföldön nincsenek melegek, így nincs kit terrorizálni, állítják a helyi hatóságok

Az Európa Tanács képviseletében a német politikus, Frank Schwabe Csecsenföld fővárosába, Groznijba látogatott. A tervek szerint szeptember 21-én a köztársaság vezetőjével, Ramzan Kadirovval is találkozott volna, csakhogy ezt a találkozót lemondták.

Nem véletlenül, Schwabe ugyanis a helyi vezetőknek szóba hozta a 2017 tavaszán indult, csecsenföldi melegellenes terrort.

Mint ismert, az Oroszországhoz tartozó kaukázusi köztársaságban koncentrációs táborokat állítottak fel, ahova sorra vitték be a meleg férfiakat annak érdekében, hogy különféle barbár módszerekkel kínozzák és kihallgassák őket. A hatóságoknak dolgozó kihallgatók első számú célja további nevek beszerzése volt, módszereikre pedig jellemző, hogy többen is belehaltak a brutalitásba. A nemzetközi felháborodással nem igazán törődő orosz hatóságok egy évvel később nem találták nyomát semmiféle üldözésnek és bántalmazásnak; a csecsen hatóságok a melegek családjait hívták fel, hogy végezzenek saját rokonaikkal, majd az idei év elején pedig újraindult a hajtóvadászat, és már a leszbikus nők sincsenek biztonságban.

 

A csecsenföldi eseményekkel részletesen fogalkozó további cikkeinket ITT találjátok.

 

 

Az AFP-nek nyilatkozó Schwabe világossá tette a mindent tagadó csecsen vezetőknek, hogy komoly bizonyítékok vannak az LMBTQ emberek elleni erőszakról és a törvénytelen fogavartartásukról. Ezek a bűncselekmények pedig elfogadhatatlanok. Ezután Kadirov rögtön le is mondta a személyes találkozót, és a melegellenes terrorról is nyilatkozott:

„Itt a férfiak nőkkel házasodnak, a nők pedig férfiakkal. Ez így van már ezer éve és mindig is így lesz, akármit mond nekünk a Nyugat.”

Schwabe azt is elmondta, hogy helyi hivatalnokok kijelentették, Csecsenföldön nem létezik LMBTQ közösség, így nem is lehetett ellenük semmiféle erőszak. A német politikus azt is hozzátette, egyáltalán nincs olyan benyomása, hogy az orosz hatóságok bármit is tennének az emberi jogok súlyos megsértése ellen.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin