Hírek

Sorra tüntetik el és végzik ki a melegeket a csecsenföldi hatóságok

Az orosz ellenzéki napilap, a Novaja Gazeta megerősítette az orosz jogvédők körében terjedő hírt, miszerint tucatjával tüntetik el a melegeket Csecsenföld utcáiról a helyi hatóságok. Értesülések szerint a rendfenntartók „nem tradicionális szexuális orientációjuk miatt” kezdték begyűjteni a 16-65 év közti férfiakat, mostanáig több mint százat.

Az elhurcoltak közül legalább hármat holtan találtak, a jelek szerint őket ki is végezték. Gyanítható, hogy lesznek még halálos áldozatok.

Csecsenföld – a térképen pirossal jelölve

Ramzan Kadirov csecsen elnök szóvivője tagadja a vádakat, „totális hazugságnak és félretájékoztatásnak” nevezte a cikket, mondván „nem lehet letartóztatni és elnyomni olyanokat, akik nem is léteznek a köztársaságban„.

Ha ilyen emberek léteznének Csecsenföldön, a hatóságoknak nem kéne aggódni miattuk, mert saját családjuk küldené oda őket, ahonnan soha se tudnának visszatérni” – mondta Alvi Karimov szóvivő.

A csecsen hatóságok azután kezdték elrabolni a melegeket, hogy a GayRussia.ru meleg jogvédő szervezet több észak-kaukázusi városban is melegfelvonulást jelentett be. A jogvédők célja csupán az volt, hogy begyűjtsék az elkerülhetetlen elutasító határozatokat, melyek alapján pert kezdeményezhettek volna a melegek megkülönböztetése miatt az Emberi Jogok Európai Bíróságán.

(444.hu)

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin