Hírek

Csecsenföld elnöke: A családoknak meg kellene gyilkolniuk meleg hozzátartozóikat

Két hónappal azután, hogy a csecsenföldi rendőrök arra buzdítottak szülőket, hogy „becsületből” végezzenek meleg gyerekeikkel, Csecsenföld elnöke, Ramzan Kadirov is megszólalt a témában. Bár kormánya és ő maga is mostanáig következetesen tagadta, hogy Csecsenföldön koncentrációs táborokba zárnák és üldöznék a meleg férfiakat, az HBO-nak nyilatkozva kijelentette, megvédené a csecsen családok azon jogát, hogy megöljek meleg hozzátartozóikat.

Ramzan Kadirov

Az elnök ideológiája szerint a gyilkolás „lemossa a szégyent” ezekről a családokról és mindez annak ellenére is üdvözlendő szerinte, hogy a szándékos emberölés mind az orosz, mind a csecsen jog szerint bűncselekmény. A becsületgyilkosság azonban kivétel és elfogadható.

Ha élnek is közöttünk ilyen ember [ti. homoszexuálisok], én mondom, a rokonaik nem engedik, hogy így éljenek. Nem engedik a hitünk, a mentalitásunk, a hagyományaink és szokásaink miatt sem” – nyilatkozta Kadirov.

A csecsen elnök korábban is rendszeresen ostorozta a melegeket, mondván „ők nem emberek„, valamint „Kanadába kellene költözniük.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin