Nagyvilág

Coming outolt a homofób nigériai politikus fia

Nigéria a világ egyik legveszélyesebb országa az LMBTQ közösség számára. Az országban az azonos nemű szexuális kapcsolatért 14 év börtön, de akár halálbüntetés is kiszabható, és ahol a homoszexualitást még a vérfertőzésnél is nagyobb bűnnek tartják.

A korábbi elnökök, Olusegun Obasanjo és Goodluck Jonathan hű szövetségese, Dr. Doyin Okupe nem csak elnöki tanácsadó volt, de ő felügyelte az elnökök média-megjelenéseit is. Okupe szerint a homoszexualitás nem csak Biblia-ellenes, de Afrika-ellenes is.

Képzelhetjük hát a lelkesedését, amikor 27 éves fia, Bolu Okupe szivárványos fürdőnadrágban feszítve, egy szivárványzászlóval a kezében az alábbit posztolta:

„Igen, kib*szottul meleg vagyok.”

 

 

Dr. Doyin Okupe azon nyomban elítélte a fiát és a nyilvános coming outot is a Twitteren.

„Egy ideje tisztában vagyok ezzel az új irányultságával. Tudja, hogy keresztényként és Krisztus tanújaként hevesen ellenzem a homoszexualitást, mivel az ellentétes keresztény hitem tanításaival. Részemről én a felszínen és a fizikai világon túlra tekintek. Egy nagy spirituális kihívást látok magam előtt, de tudom, hogy él az én Istenem, és ez az egész történet a Mindenható dicsőségével fog végződni, akit éjjel-nappal szolgálok.”

 

A közösségi médiában mind az afrikai felhasználók, mind a saját családtagjai elítélték a Franciaországban élő fiút. A vélemények szerint jobb is, ha Európában marad, mert például Kenyában már jó eséllyel halott lenne. Az ifjabb Okupe azonban felvette a kesztyűt:

„A vallásod olyan elmebeteg hülyévé változtatott, hogy szerinted rendben van megölni embereket? Meg hogy maradjak csak Franciaországban a hülyeségeimmel? Hát ki adta nekünk, afrikaiaknak a kereszténységet? A franciák és az angolok nyomták ránk azt, amit most vallásnak neveztek.”

 

Bolu Okupe arra is emlékezteti a hozzászólókat, hogy a brit gyarmatbirodalom maradványa a régió országaiban az a büntető törvénykönyv, aminek az alapjai még a 16. századból valók, és amely súlyosan bünteti a homoszexualitást. (Sok országban, például Indiában ugyanígy a brit gyarmati örökségként élő büntető törvénykönyv miatt évtizedes jogi küzdelem után sikerült a homoszexualitás dekriminalizációja.) Okupe emiatt nem különösebben zavartatja magát a támadó megjegyzések miatt:

„Téveszmékben hisztek. Remélem, egy nap sikerül majd művelődnötök. De ha nem, az sem érdekel – tudatlanul és a történelem rossz oldalán fogtok meghalni.”

 

 

Ellenezte a házassági egyenlőséget a konzervatív politikus, erre kiderül, hogy a lánya házasságot kötött egy nővel

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin