Kultúra

Christian Dior felemelkedéséről érkezik tévésorozat

Ben Mendelsohn mint Christian Dior. Fotó: AppleTV+

The New Look címmel indul tízrészes televíziós sorozat az Apple TV+-on, melyben Christian Dior világhírű divattervező felemelkedését követhetjük nyomon.

A történet Párizs náci megszállása idején játszódik, és azt fedi fel, hogyan alakították ki a modern divatot a később ikonikussá vált tervezők, mint Dior, Coco Chanel, Pierre Cardin és Cristobal Balenciaga. A sorozat középpontjában a Dior és Chanel közötti rivalizálás áll majd. Christian Dior felemelkedése ugyanis veszélyeztette Coco Chanel szakmában elért pozícióját.

Dior 1947-es New Look elnevezésű kollekciója forradalmasította a nők öltözködését, a nőiesség és a fényűzés jegyében, lekerekített vállakkal, szűk derékrésszel és bő szoknyával.

Ben Mendelsohn (Marvel kapitány, Titkos invázió, A szerencse forgandó) látható Dior szerepében, míg Coco Chanelt az Oscar-díjas Juliette Binoche alakítja. A stáblistában olyan nevek is szerepelnek még mint John Malkovich, Emily Mortimer vagy Glenn Close.

A sorozat valós eseményeken alapszik, azt azonban egyelőre nem tudni, mennyit fog láttatni Christian Dior magánéletéből. A divattervező sosem nősült meg és nem beszélt az orientációjáról, de tudni lehetett róla, hogy voltak férfi partnerei. Utolsó kedvese Jacques Benita marokkói énekes volt, aki három évtizeddel volt fiatalabb nála.

A The New Look első három epizódja február 14-étől tekinthető meg az Apple TV+-on, azt követően hetente egy részt vetítenek.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin