Hírek

Büszke a házassági egyenlőség bevezetésére a volt brit konzervatív miniszterelnök

Az Egyesült Királyság korábbi miniszterelnöke elárulta, hivatalának mely pillanatára volt a legbüszkébb, ami nem más, mint a házassági egyenlőség bevezetése. Attól függetlenül, hogy saját pártjában is akadtak, akik ellenezték a kezdeményezést.

 

David Cameron

 

Önéletrajzi könyvében David Cameron őszintén mesélt miniszterelnöki pályafutásáról, megemlítve azt is, mennyire megbánta a pillanatot, amikor tartózkodott a szavazáson, mely megakadályozta volna a meleg pároknak az örökbefogadást. Ha most újra dönthetne, nem tartózkodna, hanem a törvény bevezetés ellen szavazna – számol be róla a Belfast Telegraph.

„A házassági egyenlőség volt a legvitatottabb, leginkább megosztó kérdés hazánkban mialatt miniszterelnök voltam. Elvesztettünk néhány párttagot azért, amiben hittünk. Egyikük odajött hozzám, és a szemem előtt tépte szét a tagsági kártyáját. Ez egy olyan dolog volt, ami sok fejtörést okozott akkoriban, de egy pillanatra sem bántam meg a házassági egyenlőség bevezetését, sőt mi több, ez az egyik olyan cselekedetem, amire a legbüszkébb vagyok. Emlékeztetőül szolgált, hogy a politikának megvan a hatalma ahhoz, hogy változást hozzon az emberek életében.”

A szavazás idején a legemlékezetesebb pillanat Cameron számára az volt, amikor egy férfi ment oda hozzá a Downing Street-en, és elmondta neki, mennyire hálás, hiszen miatta házasodhat össze barátjával a hétvégén.

 

A törvény elfogadásáig azonban rögös út vezetett, hiszen David Cameronnak először a Konzervatív Pártban kellett bemutatnia a törvényjavaslatot. A konzervatívok szerinte abban hisznek, hogy a társadalom attól lesz erős, ha az emberek kiállnak egymásért és támogatják a másikat. Éppen ezért nem annak ellenére akarta támogatni a házassági egyenlőséget, mert ő is konzervatív, hanem éppen ellenkezőleg. Azért támogatta a házassági egyenlőséget, mert konzervatív.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin