Kultúra

Budapesten koncertezik 50 Cent, aki nem tartja magát homofóbnak

fotó: LiveNation

 

Budapestet is érinti The Final Lap Tour című világkörüli turnéjával Curtis “50 Cent” Jackson, mellyel debütáló albuma 20. évfordulóját ünnepli. A turnén régi barátja, Busta Rhymes is elkíséri, a koncerteket pedig Jeremih nyitja majd az összes európai helyszínen.

A rapper nemcsak Grammy- és Emmy-díjáról ismert, hanem homofób kirohanásairól is. Nemcsak rivális rappereket (Young Buck, Benzino) inzultált azzal, hogy melegnek nevezte őket, de több tweetben és videóbejegyzésben élcelődött a queer közösségen, melyekről később azt állította, hogy csak „viccelt”.

Korábban azt is nyilatkozta, hogy nem tartja magát előítéletesnek, de nem jön ki jól a melegekkel és „inkább haverkodik egy heteró pasival”. Ugyanakkor úgy véli, hogy „a nőket szerető nők menők”. 50 Cent édesanyja egyébként leszbikus volt.

50 Cent szerint ő nem homofób, és az ilyen vádak egyenesen „fájdalmasak” a számára, az édesanyja miatt. „[Az emberek] agresszívnak találnak, sztereotipizálnak” – nyilatkozta a The Independentnek adott interjújában.

50 Cent turnéja október 18-án érkezik Magyarországra,  a Budapest Arénában fog fellépni.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin