Kultúra

Koncertjegy karácsonyra? Ezek közül válogass!

Ajándékozz élményt az ünnepekre

Egyre elterjedtebb trend, hogy karácsonykor a fa alá nem tárgyakkal, hanem élményekkel készülünk. Ilyen lehet például egy koncertélmény. 2023 első felében négy különleges előadás érkezik Budapestre, amelyekkel meglephetjük szeretteinket – vagy természetesen magunkat is. De kikről is van szó pontosan? Cikkünkből kiderül!

Cirque du Soleil

2024 február 8–11. – MVM Dome

A legendás Cirque du Soleil már önmagában is tökéletes választás lehet, hiszen ez a kortárs cirkuszi társulat képes minden korosztályt megszólítani színes, elképesztő kosztümökkel és akrobatikával teli előadásaival. A társulat mindig egy külön világot, sőt, dimenziót teremt a színpadon, amely ugyanúgy képes lenyűgözni kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az OVO című előadásuk is ilyen, amelyben 52 artista mutatja be a rovarok életét viccesen, kaotikusan, imádnivalóan és szemet gyönyörködtetően. A látványos akrobatika segítségével kiemelik a különböző rovarok egyedi személyiségét és képességeit, megmutatva a biológiai sokféleség szépségét, minden kontrasztjával és vibrálásával együtt.

Nyugi, tudjuk, hogy a téma akár ijesztő is lehet sokak számára, de a trambulinokról ugráló hatalmas szöcskéktől vagy a hálójából kitekeredő hipnotikus pókig abszolút nem kell félni. Erre talán jó bizonyíték, hogy a darabot 2009 óta turnéztatják a világon.

Az OVO-t 2024. február 8. és 10. között hat alkalommal játsszák az MVM Dome-ban.

Jegyek itt kaphatók!

 

LP

2024 március 7. – Puskás László Budapest Sportaréna

LP azok közé a nemzetközi szupersztárok közé tartozik, akikkel már címlapinterjúnk is volt, így különösen közel áll hozzánk.

A modern LMBTQ ikonként is ismert LP 2023-ban kiadott Love Lines című albumát viszi európai turnéra 2024-ben, egy kis mexikói kitekintéssel, melynek egyik állomása Budapest lesz. Az énekes itt a korábbi két koncertje után már ismerős közönséggel találkozhat.

Az olyan ikonikus dalokat, mint a Lost On You, a Tightrope vagy az Other People, élőben is meghallgathatjuk az új album dalai mellett. De a lényeg nem csak a dalokban rejlik. LP az évek során csendesen legendává vált minőségi zenéjével, dalszövegeivel, imádnivaló különcségével, bátorságával és elképesztő intelligenciájával. Ezeknek a keverékével igazi jelenség a színpadon, aki kivételes hangjával és személyiségével képes elvarázsolni a közönséget.

A VIP jegyekkel ráadásul még a hangbeállást is megnézhetjük, hogy az élmény még különlegesebb legyen

Jegyek itt kaphatók!

Carson Coma

2024 április 6. – MVM Dome

Hat srác az elmúlt években olyan szinten volt képes felforgatni a magyar zenei életet, hogy az 5-ik születésnapjukat már az MVM Dome-ban ünneplik. Hát mi ez, ha nem garancia a minőségre?

A Carson Comával természetesen már mi is interjúztunk, hiszen Pók című – mondhatjuk azt, hogy klasszikusukkal? – dalukkal gyönyörűen szólaltak fel a magyar társadalom homofóbiája ellen, a koncerjeiken pedig azóta is fontos, hogy megmutassák, mennyire fontos nekik az LMBTQ közösség, illetve alapvetően az elfogadás, a béke és a szeretet.

2023-ban megjelent legutóbbi albumuk, az IV még nyersebb, még szókimondóbb lett mint az előző darabok, a Feldobom a követtel sikerült öt percbe beletömöríteniük mindent, ami az országban finoman szólva problematikus. De nem (csak) erről szól a Carson Coma. Sokkal inkább az örömzenélésről, szerelemről, éjszakáról, nappalról, csalódásról, örömről, fiatal gondatlanságról, öreg bölcsességekről. Úgy nagyjából mindenről.

Jegyek itt kaphatók!

 

Halott Pénz

2024 június 8. – Puskás Aréna

Valami van a levegőben, Mielőtt megismertelek, Amikor feladnád, Szétszeretlek… A Halott Pénz az elmúlt két évtizedben mélyen beleírta magát a magyar zenetörténetbe. Igen, jól olvastad: az elmúlt 20 évben. Marsalkó Dávid 2004-ben adta ki első dalát Halott Pénz néven, így a koncert a Puskás Arénában nem csak egy óriási buli lesz, hanem egy grandiózus születésnapi ünnepség is. Ha a FOMO áldozata vagy, akkor mindenképpen ott a helyed.

A Halott Pénz ikonikus dalai mélyen beivódtak a magyar mindennapokba, és már az is elmondható róluk, hogy több generációt is megszólítanak. A legfiatalabbak számára akár retro slágerekként is felfoghatók egyes dalok, sokan fiatalságukat idézik fel általuk, míg az új dalok továbbra is széles körben szólítanak meg mindenkit.

Éppen ezért kell ünnepelni a Halott Pénzt: kevés magyar együttes képes arra, hogy évtizedeken keresztül úgy zenéljen, hogy közben hű marad önmagához, nem enged a minőségből, és folyamatosan olyan újdonságokat kínál, amik miatt lehetetlen őket elfelejteni.

Jegyek itt kaphatók!

Egy kis ízelítő a 2022-es arénás koncertből:

Rod Stewart

2024 június 22. – MVM Dome

Na itt jó lesz sietni! Vészesen fogynak a jegyek Rod Stewart turnéjának budapesti állomására, vagyis ha még gondolkodsz rajta, hogy legyen-e ez a meglepetés magadnak vagy másoknak, akkor hagyd abba és irány a jegyvásárlás!

Rod Stewart egyike azoknak az ikonikus előadóknak, akit nem igazán kell bemutatni és akit – még ha nagy szavak is ezek ­– megtiszteltetés lehet hallani legalább egyszer élőben. A 250 millió eladott lemez magáért beszél, de az olyan dalok is, mint a Do Ya Think I’m Sexy, a Maggie May, az All for Love vagy a Sailing.

A turnénak van egy picit szívszorítóbb aspektusa is: Rod Stewart a hírek szerint ezzel a koncertsorozattal búcsúzik a közönségtől, így ez a show… egy utolsó alkalom. Ha anyukád szereti, most cselekedj!

Jegyek itt kaphatók!

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin