Hírek

Brutálisan meggyilkoltak egy meleg szír menekültet Isztambulban

Mohamed Viszam Szankari egy éve menekült Szíriából Törökországba. Miután itt is kiderült róla, hogy meleg, folyamatos félelemben élt. Pár hete eltűnt, holttestét két nappal később találták meg. Megrázó történet következik!

Mohamed Viszam Szankari egy éve menekült el a háború sújtotta Szíriából Törökországba, de onnan is tovább akart állni, mivel nem érezte magát biztonságban, miután kiderült róla, hogy meleg. Társaival Isztambul egy konzervatív negyedében sikerült lakást találniuk, ahol többször is megfenyegették őket.

A woman holds a rainbow flag as Turkish anti-riot police officers disperse demonstrators gathered for a rally staged by the LGBT community on Istiklal avenue in Istanbul on June 19, 2016. Turkish riot police fired rubber bullets and tear gas to break up a rally staged by the LGBT community in Istanbul on June 19 in defiance of a ban. Several hundred police surrounded the main Taksim Square -- where all demonstrations have been banned since 2013 -- to prevent the "Trans Pride" event taking place during Ramadan.  / AFP / OZAN KOSE        (Photo credit should read OZAN KOSE/AFP/Getty Images)
Idén így oszlatták fel a pride-ot Isztambulban Fotó: OZAN KOSE/AFP/Getty Images

Szankarit pár hónapja el is rabolták, kivitték az erdőbe, ahol megverték és megerőszakolták. Július 23-án újra eltűnt, holttestét két nappal később találták meg. Azonosítása nem volt egyszerű, mivel fejét levágták, a testet felismerhetetlenségig eltorzították, brutálisan összekaszabolták – csontjaiba két kés bele is tört -, és kibelezték. Társai csak a nadrágja alapján tudták felismerni.

Az esetről a török média hallgat, egyedül egy helyi LMBT-jogi szervezet írt egy közleményében.

Ahhoz képest, hogy Törökországban 1923, sőt az Ottomán Birodalom óta legális a homoszexualitás, az erősen konzervatív iszlám nézetek miatt az LMBT-emberek folyamatos zaklatásnak és támadásoknak vannak kitéve.

Idén már másodszor tiltotta be a török kormány az isztambuli pride-ot, a hivatalos álláspont szerint biztonsági okok miatt. (Guardian)

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin