Nagyvilág

Brutális homofób támadás Zágrábban

 

December 27-én brutális homofób támadás történt a horvát fővárosban. Az ötven éves áldozat a Maksimir parkban sétált az esti órákban, ami közismert cruising pontnak számít a meleg férfiak körében.

A sétáló férfit két maszkos alak szólította le, akik tüzet kértek tőle, és arról érdeklődtek, mi járatban van a parkban. A férfi rosszat sejtve annyit mondott nekik, hogy egy barátját várja.

Amikor legközelebb összetalálkozott a két férfival, egyikük mellbe vágta, majd a férfi pillanatokon belül lángba borult. A rendőrség feltételezése szerint egy Molotov-koktélt vágtak a támadók az áldozathoz, írja a német Bild napilap.

A lángoló férfi segítségére a közelben tartózkodó járókelők siettek, ennek köszönhető, hogy életben maradt. Teste azonban súlyosan megégett: a nyakán, az arcának jobb oldalán és a homlokán súlyos, másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

“Úgy nézek ki, mint egy szörnyszülött. Nem tudom, hogy mehetek vissza dolgozni, mert rajtam fognak gúnyolódni. Az életem egy szempillantás alatt megváltozott.”

 

Az áldozat nem hitte volna, hogy az ünnepi időszakot egy kórházi ágyon fogja tölteni, úgy érzi, hogy rosszkor volt rossz helyen. A zágrábi pride szervezői közölték, hogy az eset az elmúlt 20 év legsúlyosabb gyűlölet-bűncselekménye Horvátországban.

A megégett férfi reméli, hogy gyorsan elfogják a támadóit. Ezt azonban nehezíti, hogy sötét volt, valamint hogy a járványhelyzet miatt mindketten maszkot viseltek.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin