Utazás

Brüsszel üzeni: újra nyitva

 

A belga főváros kétségkívül a nyitottságáról és pezsgő meleg életéről is híres, a korlátozások feloldásával pedig Brüsszelbe újra beköszöntött az élet, és ezzel együtt megannyi program várja az odalátogató LMBTQ turistákat.

 

Ha a brüsszeli meleg életről beszélünk, sokaknak a gigantikus méreteket öltő La Demence partik, vagy a minden évben az európai szárazföldi kontinens első pride bulija juthat eszébe. Ha ezek ki is maradnak mostanában, a város történelmi melegnegyedében biztosan nem fogunk unatkozni, ha egy nyári vagy épp egy őszi hétvégén ellátogatunk az Európai Unió központjába.

Drag queenek az asztalnál és fikázás elektronikus zene mellett

 

 

A Chez Maman ikonikus drag queenjei összefogtak a Choux de Bruselles csapatával, és a gyönyörű Maison Grand Place by Choux de Bruxelles első emeletén, Európa egyik legszebb terére nyíló pazar kilátással csütörtöktől vasárnapig egy három fogásos vacsorával várnak minket. De ha esetleg a könnyed falatoknak és a pezsgő adta élménynek adnánk át magunkat, akkor a négyszemélyes tapas menüt is választhatjuk, amely különböző fingerfoodokat, mini croquette-ket és meleg előételeket, valamint egy macaron-válogatást is tartalmaz. A földszinten pedig Chez Maman társulatának fellépését élvezhetjük különböző koktélok társaságában.

 

Bővebb infó: @concept.brussels

 

Aki esetleg egész hétvégén Brüsszelben tartózkodik, azoknak ajánlom a Le Chalet Robinsonban megrendezésre kerülő vasárnapi FIKA FIKA-t. Nem kell rosszra gondolni, a fika a svédeknél teadélutánt jelent. Valószínűleg az északi ország tradicionális teadélutánjától picit eltérőbb lehet az egyébként nagyon szép környezetben zajló brüsszeli társa, délután öttől. A csodás kis tóparti La Chalet Robinsonban elektronikus zene, finom ételek és hűsítő italok (nem feltétlenül tea) várnak minket.

 

Bővebb infó: @fikafikabrussels

 

 

Változatlanul a legnépszerűbb hely a városban

Brüsszelben mindig a macskaköves, történelmi kis utcák által körülvett melegnegyed tetszett a legjobban. Esténként egyik bárból a másikba sétálgatva, vagy a bárok előtt iszogatva és beszélgetve vadidegenekkel évszaktól függetlenül – kivéve a téli hidegben – igazán felszabadító érzés. A városnak ezt az élményét természetesen semmilyen külső hatás nem tudta megtépázni az elmúlt időszakban sem, sőt több hely is megújult és megszépült.

A kalandosabb éjszaka szerelmeseinek a Macho Sauna nyújt újdonságokat, ugyanis egy új szoláriummal, edzőteremmel várja a feltöltődésre vágyókat.

 

 

Nem csak Brüsszel, de szerintem Európa egyik legelegánsabb melegszaunája is vár minket. A Oasis Bains & Salons ugyanis több, mint egy neoklasszicista stílusú melegszauna. A sötét fapadlóval borított bár mennyezetén egy óriás kristálycsillár lóg, amely már belépéskor lenyűgözi az embert, és kétségkívül ez az egyik legszebb bár a városban. De természetesen itt is megtalálhatóak a különböző száraz szaunák, gőzkabin, jakuzzi és a sötétebb részek privát kabinokkal.

Brüsszel mindig tartogat számunkra új élményt és meglepetést, és ide szerintem nem elég egyszer ellátogatni. Ha óriás partikra jelenleg nem is, de különleges helyekre és rendezvényekre most is ellátogathatunk. Azt biztosan ígérhetem, hogy nem fogtok csalódni a belga vendégszeretetben.

Erdei Zsolt

Instagram: @ezsoltee

 

Ez a cikk a Humen Magazin 2021/5. számában jelent meg. Ha szeretnéd megkapni a nyomtatott magazint, a Humen.Shop felületén a postaládádba is kérheted. Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen számról sem, akkor csatlakozz a myHumen hűségprogramhoz!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin