Színes

Bocsánatot kért Rebel Wilsontól a lap, ami coming outoltatni akarta

Múlt héten bejárta a világsajtót, hogy Rebel Wilson ausztrál színésznő coming outolt és az erről szóló közösségimédia-bejegyzésben egyből barátnőjét is bemutatta. “Azt hittem, hogy egy Disney herceget keresek… de talán amire igazán szükségem volt egész idő alatt, az egy Disney hercegnő” – írta akkor.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Rebel Wilson (@rebelwilson) által megosztott bejegyzés

 

A bejelentést követő napon a The Sydney Morning Herald azonban már úgy számolt be a hírről, hogy ők már korábban tudtak a Pitch Perfect sztárjának új kapcsolatáról, és csütörtökön – tehát a színésznő bejelentése előtt egy nappal – fel is keresték őt, hogy kommentálja értesüléseiket.

A levélben azt írták, hogy több forrásból is tudnak a kapcsolatról és elég bizonyítékuk van ahhoz, hogy szombaton publikálják a hírt, a színésznőnek pedig másfél napot adtak, hogy nyilatkozzon. Wilson az újság megkeresésére nem reagált, helyette úgy döntött, megelőzi a leleplező cikket – számol be a Telex. A Herald szombati cikke állítólag azt is sérelmezte, hogy a színésznő nem reagált a kérdéseikre, helyette megelőzte őket a bejelentéssel.

A cikk akkora felháborodást váltott ki, hogy a lap úgy döntött, leveszi azt, hétfőn pedig a szerző, Andrew Horney közzétett egy bocsánatkérést, amiben azt írja, rosszul kezelte az ügyet, soha nem állt szándékában megbántani a színésznőt, és főleg nem szerette volna kényszeríteni arra, hogy coming outoljon. Ugyanakkor azt is írja, hogy szerinte nem hibázott, megszokott eljárás ugyanis, hogy az alanyoknak határidőt szabnak a válaszadásra, szerinte ugyanígy járt volna el, ha Wilson új párja nem nő, hanem férfi lenne.

Meleg férfiként tisztában vagyok vele, milyen fájdalmas tud lenni a diszkrimináció. Az utolsó dolog, amit valaha is szeretnék tenni, az az, hogy valaki másnak fájdalmat okozzak” – írta publikációjában Horney, és hozzátette: „A Herald és én ezentúl másképp fogunk hozzáállni a dolgokhoz, és mindig figyelembe vesszük azt az összetettséget, amellyel az emberek szembesülnek szexualitásukkal kapcsolatban.

Wilson egy Twitter-kommentben úgy foglalta össze a történteket, hogy „nagyon nehéz helyzet volt, de megpróbáltam méltósággal kezelni.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin