Nagyvilág

Húszezren vettek részt a londoni transz pride felvonuláson

A hétvégén negyedik alkalommal megrendezett londoni transz pride felvonulás minden várakozást felülmúlt. A brit főváros utcáin több mint 20 ezer ember vonult fel, akik a transzneműek elnyomásának és az őket érő kíméletlen bántalmazásnak a megszüntetését, valamint az életmentő egészségügyi ellátáshoz való gyorsabb hozzáférést követelték.

A Wellington Arch-tól a Sohóig tartó útvonalon minden egyes lépésnél felhangzottak a „transzneműek jogai emberi jogok” és a „T nélkül nincs L” kiáltások, amelyeket a düh és az öröm hullámai egyaránt áthatottak. A felvonulás végén a Soho téren több beszéd is elhangzott Charlie Craggs transzaktivistától kezdve Valentino Vecchietti interszexuális jogvédőn át a Heartstopper Yasmin Finney-ig és Kae Tempestig, akik egy verset mutattak be.

A transz közösségnek szüksége volt erre a napra. „Szükségünk volt arra, hogy érezzük, hogy látnak minket, hogy visszavegyük azokat az utcákat, amelyek bántottak minket, és hogy ezáltal megtaláljuk az összetartozás érzését, amely olyan értékes. Szükségünk volt arra, hogy felvonuljunk, hogy emlékezzünk azokra, akiket elvesztettünk, és gondoljunk azokra, akiket elveszíthetünk, ha hagyjuk, hogy a kitartó üldöztetés érvényesüljön” – nyilatkozta egy résztvevő a British Vogue-nak.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin