Nagyvilág

Betiltaná az orosz parlament a nemi megerősítő műtéteket

 

Az orosz parlament elé került az a törvényjavaslat, amely megtiltaná a nemi megerősítő műtétek végzését – írja a The Moscow Times.

A törvényjavaslat megtiltaná „a nem megváltoztatását célzó orvosi beavatkozásokat” – olvasható az orosz parlament alsóházának, az Állami Dumának a honlapján. Ez magában foglalná „az elsődleges és (vagy) másodlagos nemi jellemzők kialakítását”.

A törvényjavaslat szerint a kormány meghatározza majd a „gyermekek veleszületett fiziológiai rendellenességeinek kezelésével kapcsolatos” engedélyezett beavatkozások listáját is.

A lap értesülései szerint a Duma 450 képviselője közül mintegy 400 támogatja a törvényjavaslatot.

Putyin elnök tavaly aláírt egy újabb “LMBTQ-propagandáról” szóló törvényt, melynek következtében minden olyan médiatermék tiltott, amely LMBTQ-tartalomhoz kapcsolódik. Mindezt azzal az ürüggyel, hogy az Ukrajnában zajló háború „nem csak a fronton zajlik, de az emberek fejében is” – ahogy egy képviselő fogalmazott.

A Newsweek szerint a mostani törvényjavaslat célja, hogy visszaszorítsa a sorkatonai szolgálat alól kibújni vágyók számát, akik állítólag inkább nemi megerősítő műtétre jelentkeznek, csak ne kelljen bevonulniuk. Tavaly 936 alkalommal kérelmezték a nem megváltoztatását az útlevélben (ez egyelőre még lehetséges Oroszországban), ami több mint duplája a 2020-as kérelmek számának.

Oroszországban egyre rosszabb az LMBTQ-közösség helyzete, egyre-másra készülnek a kirekesztő és jogsértő törvényjavaslatok. Idén egy kínai youtubert is kiutasítottak az országból, aki LMBTQ témájú tartalmat osztott meg a csatornáján.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin