Hírek

Beiktatták az USA új, nyíltan meleg hadügyminiszterét

Ashton Carter védelmi miniszter öleléssel üdvözölte Eric Fanninget, aki az első ilyen magas rangú, nyíltan meleg katonai képviselője az Egyesült Államoknak.  

Eric Fanning

Carter régóta együtt dolgozik Fanninggel, és elmondása szerint örömmel nézte végig, ahogy az új miniszter az ország egyik legnagyobb tudású, legodaadóbb és legtapasztaltabb közszolgájává vált az évek során „Megtestesíti mindazokat az értékeket – az erőt, a biztos vezetői képességeket, az állampolgári elköteleződést -, amelyekkel példát mutat azoknak az egyenruhás férfiaknak és nőknek, akik hadseregünket a legkiválóbb fegyveres erővé teszik a világon” – mondta Carter  beiktatáson.

Fanning az eskü letétele után köszönetet mondott mindazoknak, akik segítették pályáján: „Nem tudom, mivel érdemeltem ki, hogy most itt állhatok ezzel a kinevezéssel, ebben az állásban. Azt viszont tudom, hogy egyedül nem lettem volna rá képes, és nem jutottam volna idáig.” 

Eric Fanninget Barack Obama jelölte a szárazföldi erők minisztériumának élére, azonban a republikánus többségű Szenátus többször is késleltette hivatalba lépését – a múlt héten végül egyhangúlag megszavazta a testület a beiktatását. A jelölés azért is volt szimbolikus jelentőségű, mert a szexuális irányultság hadseregbeli eltitkolását szorgalmazó „Don’t Ask Don’t Tell” alapelvet öt évvel ezelőtt éppen Obama javaslatára törölték el.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin