Hírek

Azzal vádoltak ír papnövendékeket, hogy grindr-öztek

Augusztus elején névtelen vádaskodás hatására terjedt el az, hogy az ír papnövendékek közül többen is használják a Grindr-t. Az ír egyház kivizsgálta az esetet, és elismerték, tényleg akadt olyan, aki fenn volt a társkeresőn.

Pár hete kezdett terjengeni az a híresztelés, hogy a maynooth-i St. Patrick Kollégiumban több papnövendék is rendszeresen használni szokta a Grindr-t. A botrány kirobbanásakor Diarmuid Martin, Dublin érseke azt mondta, hogy az app elősegíti a zilált szexuális életet, ezért véletlenül sem való leendő papok kezébe.

 

A pletykák több növendéket is megvádoltak az alkalmazás használatával, őket az ügy lezártáig az érsek a Vatikánba küldte, hogy tanulmányaikat ott folytassák. Diarmuid Martin elmondta, hogy pár esetben ténylegesen bebizonyosodott, hogy az illető használta az applikációt, de szerinte független bevonására lenne szükség, hogy mindenre pontosan fény derüljön.

Saint-Patricks-2-e1334762622308
A St. Patrick papnevelde, ahonnan az egész botrány eredt

A katolikus kollégium kurátorai közleményt adtak ki, amelyben leírták, az egyház javaslata alapján át fogják gondolni a szemináriumok formaságait. „Nincs helye a szemináriumi közösségben olyan viselkedésformáknak, amelyek mereven ellent mondanak Jézus Krisztus tanításának és példamutatásának” – írták. Továbbá azt is kifejtették, hogy a híresztelések akár spekuláción is alapulhatnak, hovatovább rosszindulatúak is lehetnek.

A kurátorok azt is kiemelték, a pápa jelenleg egy olyan forma kidolgozásán munkálkodik, amelyben a papnövendékek több időt töltenének nők és családok körében.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin