Nagyvilág

Az UEFA rendben van a szivárványos csapatkapitányi karszalaggal

Az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) az elmúlt napokban vizsgálódott és arra a döntésre jutott, hogy nem talál kivetnivalót abban, hogy Manuel Neuer, a német válogatott kapusa és csapatkapitánya szivárványos csapatkapitányi karszalagot viselt a franciák és a portugálok elleni meccsen az Európa-bajnokságon. Neuer az LMBTQ-közösséggel kíván szolidaritást vállalni a Nemzetközi Pride Hónap apropóján.

Az UEFA azt vizsgálta, politikai nyilatkozatnak számít-e a szivárványos karszalag viselése. A vizsgálat leállítását vasárnap a német labdarúgó-szövetség vasárnap este Twitter-oldalán erősítette meg. Hozzátették azt is, hogy a karszalagot a sokszínűség szimbólumának nyilvánították, amely jó célt szolgál.

 

 

A döntés befolyásolhatja azt a kérdést is, szivárványba boruljon-e a magyar-német mérkőzés tiszteletére június 23-án a müncheni Allianz Aréna.

2016-ban a müncheni pride idejére borult először szivárványba a mostani mérkőzésnek is helyt adó stadion, legutóbb pedig a tavaly elmaradt felvonulás idején – innen jött az ötlet, hogy a különleges díszkivilágítással fejezze ki szolidaritását Németország a magyar LMBTQ közösséggel.

A díszkivilágítás érdekében petíció is indult, amit jelen pillanatban már több mint 92 ezren írtak alá.

 

Szivárványba borulhat a magyar-német meccsre a müncheni stadion

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function is_checkout() in /web/htdocs3/humenonlinehu/home/www/wp-content/themes/jannah-child/functions.php:38 Stack trace: #0 /web/htdocs3/humenonlinehu/home/www/wp-includes/class-wp-hook.php(307): checkout_fee_script('') #1 /web/htdocs3/humenonlinehu/home/www/wp-includes/class-wp-hook.php(331): WP_Hook->apply_filters(NULL, Array) #2 /web/htdocs3/humenonlinehu/home/www/wp-includes/plugin.php(476): WP_Hook->do_action(Array) #3 /web/htdocs3/humenonlinehu/home/www/wp-includes/general-template.php(3058): do_action('wp_footer') #4 /web/htdocs3/humenonlinehu/home/www/wp-content/themes/jannah/footer.php(24): wp_footer() #5 /web/htdocs3/humenonlinehu/home/www/wp-includes/template.php(770): require_once('/web/htdocs3/hu...') #6 /web/htdocs3/humenonlinehu/home/www/wp-includes/template.php(716): load_template('/web/htdocs3/hu...', true, Array) #7 /web/htdocs3/humenonlinehu/home/www/wp-includes/general-template.php(92): locate_template(Array, true, true, Array) #8 /web/htdocs3/humenonlin in /web/htdocs3/humenonlinehu/home/www/wp-content/themes/jannah-child/functions.php on line 38