Nagyvilág

Az UEFA rendben van a szivárványos csapatkapitányi karszalaggal

Az UEFA (Európai Labdarúgó-szövetség) az elmúlt napokban vizsgálódott és arra a döntésre jutott, hogy nem talál kivetnivalót abban, hogy Manuel Neuer, a német válogatott kapusa és csapatkapitánya szivárványos csapatkapitányi karszalagot viselt a franciák és a portugálok elleni meccsen az Európa-bajnokságon. Neuer az LMBTQ-közösséggel kíván szolidaritást vállalni a Nemzetközi Pride Hónap apropóján.

Az UEFA azt vizsgálta, politikai nyilatkozatnak számít-e a szivárványos karszalag viselése. A vizsgálat leállítását vasárnap a német labdarúgó-szövetség vasárnap este Twitter-oldalán erősítette meg. Hozzátették azt is, hogy a karszalagot a sokszínűség szimbólumának nyilvánították, amely jó célt szolgál.

 

 

A döntés befolyásolhatja azt a kérdést is, szivárványba boruljon-e a magyar-német mérkőzés tiszteletére június 23-án a müncheni Allianz Aréna.

2016-ban a müncheni pride idejére borult először szivárványba a mostani mérkőzésnek is helyt adó stadion, legutóbb pedig a tavaly elmaradt felvonulás idején – innen jött az ötlet, hogy a különleges díszkivilágítással fejezze ki szolidaritását Németország a magyar LMBTQ közösséggel.

A díszkivilágítás érdekében petíció is indult, amit jelen pillanatban már több mint 92 ezren írtak alá.

 

Szivárványba borulhat a magyar-német meccsre a müncheni stadion

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin