Hírek

Az orosz olimpikon a meleg Adam Rippon halálát kívánja

 

Alekszej Jagugyin olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok és háromszoros Európa-bajnok orosz műkorcsolyázót rendesen felbőszítette Adam Rippon. A nyíltan meleg amerikai sportoló – aki a phjongcshangi téli olimpián bronzérmet nyert – ezer dollárt adományozott egy olyan szervezetnek, amely a fekete transz közösséget támogatja élelmiszerrel. Jagugyin emiatt fakadt ki az Instagramon. Szerinte Rippon egyszerűen undorító, majd hozzátette:

„Adam, mikor fogsz megdögleni? A Föld selejtje vagy.”

Rippont szerencsére nem kell félteni, és egy videóban reagált. Szerinte ugyan senkit sem érdekel, hogy Jagugyin miket beszél, ugyanakkor sok aktív sportoló gondolkozik hozzá hasonlóan.

„Nagyon nagy utat tettünk meg, de még egy ekkora út áll előttünk. Szerintem néha meglepődnek az emberek, hogy én voltam az első nyíltan meleg sportoló, aki az USA olimpiai csapatában indult, és ez egy tökéletes példa arra, hogy sokak számára miért kényelmetlen, és miért félnek megosztani azt, hogy kik is ők. Mert vannak olyanok, akik nagyon híresek a saját sportágukban, miközben homofóbok, transzfóbok és rasszisták.”

Jagugyinnak korábban is voltak már homofób megnyilvánulásai, amire Rippon is emlékeztetett. Ő nem kívánja az orosz sportoló halálát, helyette azt kívánja, hogy a világa ne legyen ennyire beszűkült – de a bocsánatkéréséből nem kérnek a meleg műkorcsolyázók. Az amerikai pályatársa halálát kívánó mondatáért ugyanis Jagugyin bocsánatot kért, de csak azért a mondatáért. Rippon ezt nem fogadta el:

„Fogja a bocsánatkérését, a homofóbiáját, a transzfóbiáját, a rasszizmusát, meg az olimpiai aranyérmét, és dugja fel a seggébe! Az orosz LMBTQ családomnak üzenem, a sportban és mindenhol: azt akarom, hogy tudjátok, úgy vagytok tökéletesek, ahogy vagytok, és ne hagyjátok, hogy bárki meggyőzzön az ennek ellenkezőjéről.”

 

View this post on Instagram

A post shared by Adam Rippon (@adaripp) on

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin