Hírek

Adam Rippon és Gus Kenworthy tüntetőleg távol maradtak Trump fogadásáról

A phjongcshangi téli játékokon induló amerikai olimpiai és paralimpiai csapatot meghívták a Fehér Házba, hogy találkozzanak Donald Trumppal és Mike Pence-szel.

 

 

A két nyíltan meleg olimpikon, Adam Rippon és Gus Kenworthy azokhoz csatlakoztak, akik a jelenlegi kormányzattal szembeni tiltakozás jegyében inkább nem mentek el az eseményre. Egyes amerikaiak őrjöngenek, hogy a sportolók ezt nem engedhetik meg maguknak, és az állami támogatás megvonását követelik tőlük.

 

 

A pénteken tartott fogadásról a legnagyobb nevek hiányoztak. Nem volt jelen a négyszeres világkupagyőztes alpesisíző Lindsey Vonn, aki a sportág amerikai történetének legsikeresebb képviselője. Vonn még decemberben kijelentette a CNN-nek adott interjújában, hogy ő a hazáját képviseli a játékokon és nem az elnököt, Trumpot, és miatta semmiképp sem megy el a Fehér Házban tartott fogadásra. A fogadást szintén kihagyta a megnyitó ceremónia zászlóvivője, a Szocsiban bronzérmet nyerő Erin Hamlin; az idei játékok sztárja, a koreai-amerikai származású snowboardos, Chloe Kim, aki aranyérmet szerzett; vagy épp az a Shaun White, aki három olimpián is megnyerte a férfi hódeszkások félcső számát, és a téli játékok során az USA századik aranyát szerezte.

Hozzájuk csatlakozott a Szocsiban ezüstérmes Gus Kenworthy, és az idei játékok üdvöskéje, a bronzérmes műkorcsolyázó Adam Rippon. Mindketten nyilvánosan kijelentették, hogy távol maradnak. Ahogy Rippon írta:

„A 2018-as játékok olimpikonjait meghívták ma a Fehér Házba. Nem fogok elmenni. Nem állok olyanok mellé, akik megbélyegzik azokat, akik szerintük mások.”

 

 

Kenworthy eközben az Amerikai Olimpiai Bizottság szóvivőjének szavait idézte, aki szerint soha ennyi olimpikon nem utasította még vissza az elnöki meghívást, mint idén. A 26 éves sportoló ezt a kormánnyal való egyértelmű szembenállásnak nevezte.

Erre aztán Kenworthy kapott hideget-meleget a Twitteren. Sok amerikai felháborodott a szavain, és most azt követelik, hogy a Fehér Házban tartott fogadásról távol maradóktól vonják meg az állami támogatást. Nos, ez olyan magas labda volt, hogy muszáj lecsapni, ahogy azt Kenworthy meg is tette:

„Azoknak, akik azt mondják, hogy Adam Rippon és én ne kapjunk többé állami támogatást, amiért kihagytuk a fogadást a Fehér Házban: NEM KAPUNK! Az USA azon kevés országok egyike, ami egy vasat sem fizet az olimpiai csapatának a felkészülésre/részvételre. Minden pénz szponzoroktól és magán adományozóktól jön…”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin