Hírek

Az LMBT közösségnek állít emléket az új kanadai egydolláros

A Kanadai Királyi Pénzverde – Justin Trudeau miniszterelnök jóváhagyását követően – hivatalosan is bejelentette, hogy 2019-ben új egydollárost bocsátanak ki.

Az új pénzeszköz történelmi pillanatnak állít emléket: jövőre lesz 50 éve, hogy az észak-amerikai országban dekriminalizálták a homoszexualitást, azaz megszűnt annak törvény előtti büntethetősége.

Az új egydolláros pénzérme grafikáját jelenleg teljes titokban őrzik annak érdekében, hogy a nyilvánosságra hozatal „hatása minél nagyobb legyen.” Annyit azonban már tudni lehet, hogy egy arcot ábrázol és szerepel rajta az 1969, valamint 2019 évszám.

Érdekesség, hogy a homoszexualitás dekriminalizációjának folyamatát a jelenlegi miniszterelnök édesapja, Pierre Trudeau indította el, aki 1968 és 1979, majd 1980 és 1984 között irányította Kanadát. „Az államnak nincs helye a nemzet hálószobáiban” – jelentette ki egyszer az azóta elhunyt kormányfő.

Kanada azóta hatalmas változáson ment keresztül. A jelenlegi miniszterelnök tavaly hivatalosan is bocsánatot kért az LMBTQ2-közösség tagjaitól az “igazságtalan bánásmódért”, amelyet évtizedeken keresztül el kellett viselniük:

Melegmagazin címlapján szerepel a kanadai miniszterelnök

Ugyanabban az évben pedig melegmagazin címlapján is szerepelt:

Melegmagazin címlapján szerepel a kanadai miniszterelnök
hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin