Hírek

Melegmagazin címlapján szerepel a kanadai miniszterelnök

Jelenleg a kanadai miniszterelnök, Justin Trudeau az egyik leginkább elkötelezett LMBTQ-barát politikai vezető a világon. Tavaly hivatalban lévő miniszterelnökként első volt hazájában, aki részt vett a helyi pride felvonuláson. Idén nyáron újra jelen volt a montréali pride-on, ahová Leo Varadkart, Írország nyíltan meleg miniszterelnökét és párját is elhívta.

 

 

Most pedig a világ vezetői közül elsőként vállalta a szereplést egy nemzetközi LMBTQ magazin címlapján. Az Attitude magazin 2018 januári számában olvasható majd vele exkluzív interjú, ennek apropóján készültek a képek, így a címlap is.

 

 

“Ha enyhíteni akarod az emberek saját gazdasági jövőjüket, a munkahelyüket, a gyerekeik jövőjét érintő félelmeit és aggodalmait, akkor egy összetartó, nem kirekesztő, pozitív társadalmat érdemes építeni. A félelemre és megosztásra építő politika nem működik ugyanilyen hatásfokkal.

Az LMBTQ közösség emberi jogokért vívott harca emblematikussá vált. A tény, hogy olyan sok embernek olyan sokáig szégyellnie kellett magát, vagy épp rejtegetnie az identitását, csak hogy illeszkedjen a társadalom elvárásaihoz, komoly lecke mindenkinek.”

 

(Attitude)

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb