Hírek

Az interszex emberek védelmére szólít fel az Európai Parlament

Történelmi döntést hozott február 14-én az Európai Parlament. Az Európai Unió választott képviselői elfogadtak egy határozatot, amely felszólítja a tagállamokat az interszex emberek jogainak védelmére.

 

Interszexuális Tudatosság Napja, 2018

 

Az interszex emberek az erőszak és diszkrimináció számos formájának ki vannak téve az Európai Unióban és emberi jogaik megsértése javarészt ismeretlen marad a közvélemény és a politikai szereplők előtt” – olvasható a határozatban, amely mind a tagállamokat, mind az Európai Bizottságot felszólítja az interszex emberek védelmében meghozott törvények és egyéb intézkedések előkészítésére és hatályba léptetésére.

A határozatot jegyző Claude Moraes – aki tagja az Európai Parlament LMBTI frakcióközi csoportjának – emlékeztetett rá, hogy korábban több nemzetközi szervezet is felhívta már a figyelmet az interszex emberek jogainak állandó jellegű megsértésére.

A határozat elítéli az interszex embereken beleegyezésük nélkül végrehajtott korrekciós műtéteket és gyógyszerezésüket.

Kitty Anderson, az OII Europe (Organization Intersex International Europe) társelnöke üdvözölte a határozat elfogadását, kiemelve, hogy alapos feltárás és történeti áttekintés előzte meg.

Két évvel ezelőtt magazinunk egy osztrák interszex aktivistával, Tinou Ponzerrel készített interjút. A segítségével létrejött cikk az interszexualitásról és az interszex emberek helyzetéről itt olvasható:

 

Ismerkedjünk az interszexualitással!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin