Lifestyle

Az internetes társkeresés mélységei

Nagyon felhúztam magam azon, hogy a PlanetRomeón nem lehet normálisan ismerkedni. Sok az elmebeteg, a képlopó és a pedofil 60 éves. Gondolom, ezt olvasva most nagyon sokan bólogatva hümmögnek, de lefogadom, hogy ők sem készítenek normális profilt. Úgyhogy fogtam magam és elhatároztam, hogy létrehozok egy optimális adatlapot, mielőtt viszont megmutatnám, összefoglalom, hogy mit tapasztaltam.

A titkolózó – Sokaknál tapasztaltam, hogy a tartózkodási hely és a testi paraméterek meg voltak adva, de semmi más. A baj az, hogy legtöbbször nem kezdeményeznek, és azt várják, hogy a másik faggassa őket, de ilyenkor harapófogóval kell kiszedni belőlük mindent. Amikor pedig nagy nehezen eljön a képcsere, leszűrjük, hogy bizony nem egymást keressük.

A sértődött – Az ő profiljában ugyan van szöveg, de ott azt olvasni, hogy vérig sértette a világ. Ócsáról, panaszkodik, hisztizik. Személyes támadásként éli meg a „nem egymást keressük” szövegű, mindenféle minősítést nélkülöző, semleges lezárást és az elköszönést is.

A művész – Ő akkora individuum és művész, hogy simán csak egy YouTube-linket oszt meg, amin valamilyen spirituális vagy éppen aktuális hipszter zene szól, esetleg egy idézetet egy kommersz megmondóembertől vagy egy soha nem ismert gurutól. Vele sem vagyunk előrébb és sanszos, hogy válaszolni sem fog, mert simán másik síkon mozog.

A gügyögő – Ő az, aki a harmadik mondat után becéz, ismer, „szívem”-nek szólít, aggódik értem és arról érdeklődik, hogy vagyok. Pánikba esik, ha nem válaszolok egy órán belül és zokogni kezd, ha egy napig nem vagyok online.

A tappancsoló – Nem tudok és nem is akarok mindenkit általánosan kategorizálni, de zavaró, hogy megszólítás helyett sokan nyomnak tappancsot és várják, hogy én írjak rájuk. Aztán 2015-ben nem értik meg, ha nem küldök magamról előre beállított kamuszelfit, hanem egy élő találkozót vagy azt kiváltó és időt spóroló Skype-olást kérek.

Éppen ezért legyen egy – bár sablonos, de – normálisan összerakott beköszönő szövegetek, például: „Szevasz! Olvastam az adataidat, láttam a képeidet, nekem szimpatikus vagy. Csekkold a profilom, és ha látsz közös témát, írj!”. Viszont ezek után nyilván érdemes jól feltölteni azt a profilt, hogy ne érje csalódás a másikat és el tudja dönteni, hogy folytassa-e az ismerkedést vagy felejtős a dolog. Vagyis ha olyan passzív vagy, aki tényleg azt szeretné, hogy csak használják, akkor nem gáz, ha a seggedről van 4-5 különböző fotó, de ha inkább egy sör mellett ismerkednél, és nem zárod ki a szexhaverságot sem, akkor ne ezzel nyiss. A leírásodban mindenképpen legyen ott, hogy:

  1. miért vagy az oldalon? legyél egyértelmű!
  2. mi az, amit biztosan keresel?
  3. írd le azt is, amit/akit biztosan nem keresel!
  4. mesélj magadról: mit szeretsz, hogy viszonyulsz a munkádhoz, az élethez, a barátaidhoz, bármihez
  5. végül hagyj néhány „technikai információt”, pl. milyen rendszeresen vagy fent

Ezek után, íme, az én szövegem, ahol a számozás csak a fentiek könnyebb beazonosíthatósága miatt van:

  1. Mindenekelőtt azt kérem, hogy ne hagyj lábnyomot, hanem szólíts meg, ha szimpatikus vagyok. Amit rólam érdemes tudni: ismerkedem, mint itt mindenki más. Közös, kötetlen időtöltés érdekel, a mozizástól a szexbarátságon keresztül egészen a többig. A több pedig majd alakul. Kapcsolat érdekelne, de nem zárkózom el az alkalmi vagy rendszeresebb szextől. Most legyek prűd? Nem kizárt, hogy valakivel egy közös hoki/orálszexből alakul ki jó barátság vagy tartós kapcsolat – volt már rá példa. Szóval, bevallom, szeretem a szexet, de csak szimpatikus férfival.
  2. Nem kell, hogy egy címlapról leugrott modell legyél, bár nyilván örülnék neki, viszont elég, ha csak egyszerűen igényes vagy magaddal szemben külsőleg és belsőleg. Legyenek céljaid és terveid, mert értelmes srácot keresek.
  3. Bárki, akinek a nevében a „szopassmegkeményen” és a „kúrdszétaseggem” jelige szerepel, kérem, hanyagoljon. Nem vagyok escort. Apukám is van, nem keresek újat, így kérlek, tartsd be a korhatárt.
  4. Szeretek dolgozni, szeretem, amit csinálok, szeretek fejlődni, vannak céljaim, terveim és valószínűleg könnyebben megértjük egymást, ha neked is. Edzem, kondizom, sorozatot nézek, moziba járok, bulizom a barátaimmal. Nem dohányzom.
  5. Írnám, hogy a „nem válaszolás jogát fenntartom”, de ez egy bunkó megoldás. Igyekszem válaszolni, csak megeshet, hogy amikor elolvasom az üzenetedet, olyan helyen vagyok, ahonnan nem tudom azonnal megoldani. Szóval válaszolok és ez adott esetben lehet annyi is, hogy „más típust keresek” – ekkor ne sértődj meg, mert nem bántottalak, nem minősítettelek, egyszerűen csak másra vágyom.

Szóval legyetek őszinték, kezdésnek megtaláltok a Romeón _maddox_ néven. Szép napot!

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin