Hírek

Ausztráliában kitiltanák a meleg esküvőket és a jógát a templomok területéről

Az Anglikán Közösség hamarosan szavazást tart Sydney-ben, hogy betilthassák az azonos neműek közötti esküvőket, az LMBT+ találkozókat és a jóga kurzusokat azokon a területeken, melyek a templomokhoz tartoznak.

A törvény csakis olyan eseményeket engedne be a templomok birtokára, amelyek megfelelnek az egyházmegye tanainak, a tantételeinek és szemléletének. A szavazásra készülve már egy listát is készítettek, amelyben a betiltásra váró esetekről olvashatunk.

 

 

Ide tartozik a „a transzszexuális ideológia támogatása”, „az azonos neműek közötti esküvő ünneplése vagy áldása”, „az azonos neműek közötti esküvő befogadása a templomba”, valamint „olyan emberi szexualitás kifejezésének támogatása, amely ellent mond a házassági doktrínának”.

Ezeken kívül betilthatják a templom területén a jóga órákat, az ausztrál bennszülöttek dohányzási szertartásait, a nem-keresztény vallások népszerűsítését, vagy más keresztény csoportok gyülekezetét, akiknek hite és szemlélete eltér az Anglikán Egyház elveitől.

A tilalmak az Ausztrál Vallási Szabadság Referenciacsoporttól származnak, amelynek elnöke, Michael Stead püspök, így nyilatkozott:

„Az elvünk egyszerű – a templomok és maga az egyház nem kötelezhetők arra, hogy átengedjék tulajdonukat olyan célokra, amelyek teljes mértékben ellent mondanak tanaiknak. […] Továbbá azt is fenntartjuk, hogy a vallásszabadságnak Ausztráliában meg kellene engednie számunkra, hogy a tulajdonunkat a saját hitünk szerint használjuk. Egyértelmű számunkra, hogy az egyház házassági doktrínája nem változott, és a templom csakis férfi és nő között létrejövő frigy esetén használható.”

De e mellett az LMBT+ közösségbe tartozó keresztények sem mehettek el szó nélkül, és az Egyenlő Hangok nevezetű anglikán csoport társelnöke, Steff Fenton is megosztotta gondolatait – írja a PinkNews:

„A tény, hogy szükségük van a tilalomra ahhoz, hogy megmondják az embereknek azt, hogy nem beszélhetnek ilyen nézetekről, azt jelenti, hogy mégis vannak olyanok, akik támogatják az LMBT+ embereket az Anglikán Közösségben. […] Az új politikai szemlélet egyébként is a Biblia alaptanításai ellen megy, hiszen az azt mondja, mindenkinek jár a nyitottság, a kegyelem és a szeretet.”

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin