Hírek

Aszexuális szórakozóhely nyílik Londonban

A Pride Hónap sűrűjében nem szabad megfeledkeznünk a pezsdítő éjszakai életben az LMBTQ-közösség aszexuális tagjairól sem, akiknek kész rémálomként szolgálhat egy-egy szórakozóhely. Egy aszexuális modell azonban most arra készül, hogy számukra is emlékezetessé tegye a pride-ot.

A Gay Star News cikke szerint az aszexuálisok egyébként is sokszor úgy érzik, non bináris, genderqueer és aromantikus társaikkal együtt nem tekintenek rájuk az LMBTQ-közösség egyenlő tagjaiként. Ám egy aszexuális modell és aktivista, Yasmin Benoit készen áll arra, hogy Londonban megteremtse a megfelelő szórakozóhelyet számukra, ahol nem kell attól tartaniuk, hogy kellemetlen helyzetbe kerülnek egy-egy tánc vagy túlságosan sikeres beszélgetés után.

 

Yasmin Benoit

 

Az Ace of Clubs a legelső aszexuálisok – és természetesen barátaik – számára fenntartott szórakozóhely lesz egész Londonban, mely két éjszakára, június 29. és 30.-ára várja vendégeit a Bateman Street Galleryben, Sohóban, London LMBTQ-negyedében. Benoit elárulta, hogy nagyon is örülne egy állandó nyitva tartással rendelkező szórakozóhelynek, de először meg kell várniuk, milyen fogadtatása lesz az Ace of Clubs-nak.

Az eredeti ötlet a Budweiser és a Revolt London csapatától jött. Felvázolták a tervüket, és elmondták, hogy engem is be szeretnének vonni a dologba, én pedig azonnal beleszerettem az ötletbe. […] Az aszexuális közösség általában alulreprezentált a Pride rendezvényeken, és rengetegszer hallottunk már olyanról, hogy ilyenkor az aszexuálisok nem érzik, hogy szívesen látják őket. Mindeddig még sehol sem volt számukra fenntartva semmilyen hely, legfőképpen aszexuális szórakozóhely – míg például több melegbárral is találkozhatunk az utcákon. Szerintem már nagyon is régóta szeretnének az emberek egy olyan szórakozóhelyet, ahol az aszexuális emberek is ugyanolyan jól érezhetik magukat, mint az LMBTQ-közösség többi tagja.

Tavaly magazinunk a Magyar Aszexuális Közösség egyik tagjával készített interjút szervezetükről és arról, mit is jelent pontosan aszexuálisként élni:

 

Szexuális vonzalom nélkül élni – Az aszexualitás

 

 

hirdetés
Previous post

Tinédzserek támadtak egy angliai meleg párra

Next post

Újra összeállt a tűsarkúban nyomuló Kazaky – Itt az új videoklip