Nagyvilág

Andorra miniszterelnöke melegként coming outolt

Andorra miniszterelnöke
Fotó: Andorra kormánya

Andorra miniszterelnöke, Xavier Espot Zamora az Andorrai Rádió- és Televíziónak adott interjújában jelentette be, hogy meleg.

„Meleg vagyok. Sosem titkoltam. Ha nem kérdeznek róla, nem kell elmondanom, abban az értelemben, hogy ez nem határozza meg az egész személyiségemet, és még kevésbé a személyes politikámat. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy nem kell, hogy probléma legyen a kimondása. És ha ez segít a gyereknek, fiataloknak vagy tinédzsereknek, akik nehéz időszakon mennek keresztül, hogy lássák, hogy függetlenül az állapotuktól vagy a szexuális orientációjuktól, boldogulhatnak ebben az országban, és elérhetik a legmagasabb hivatali posztot is, akkor örömmel mondom ki” – nyilatkozta.

Andorra Franciaország és Spanyolország között fekszik, Európa hatodik legkisebb országa, 468 km2 területtel és mindössze 80 ezer lakossal.

Zamora 2019 óta miniszterelnök és hivatali ideje alatt vezették be a hercegségben a házassági egyenlőséget. Európában jelenleg négy országnak van nyíltan LMBTQ miniszterelnöke: Andorrán kívül Szerbiának, Írországnak és Luxemburgnak. Rajtuk kívül Lettország államfője vállalja még az orientációját.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin