Utazás

Álomutazások a világ körül: Montréal, Mexikóváros, São Paulo – KLM Dream Deals

A KLM légitársaság különleges ajánlatokkal kedveskedik azoknak, akik az őszt is utazással szeretnék tölteni: a célállomásokat bemutató cikksorozatunk második részében Montréal, Mexikóváros és São Paulo városával ismerkedhettek meg közelebbről. 

165_365_jun13
St. Catherine Street

Kanada nem feltétlenül szerepel minden ember listáján az első helyek között, ahová mindenképpen szeretne eljutni életében. Pedig az észak-amerikai ország – és különösen Montréal – rengeteg izgalmas látnivalóval rendelkezik. A „Szent Hegy” tövébe épült városnak számos kiemelkedően szép temploma van – ilyenek a neogótikus Notre Dame vagy a neoreneszánsz St. Joseph -, de a legérdekesebb talán a római Szent Péter-bazilika kicsinyített mása, a St. Mary Queen of the World. A változatos történelmi örökségnek köszönhetően a St. Louis téren a viktoriánus Londonban, a Jacques-Cartier téren pedig a századforduló Párizsában érezhetjük magunkat. Ha időutazás helyett inkább modernitásra vágyunk, akkor az olimpiai stadionba vagy az 1967-es világkiállítás helyszínére érdemes ellátogatni.

montreal-canada-2
Őszi Montréal

Montréal mindezen érdekes nevezetességek mellett Kanada meleg fővárosa is. A Village vagy Le Village névre hallgató negyedben már a szélén található Beaudry metróállomást is szivárványos zászlók díszítik, és biztosak lehetünk benne, hogy a St. Catherine Streeten mindenki megtalálja a neki való szórakozóhelyet. Bárok, éttermek, kávézók és melegbarát szálláshelyek rengetege várja a látogatókat a város szívében, a Mont Royal lábánál. Ha igazán különleges programra vágyunk, akkor érdemes jegyet vásárolni a Black&Blue Táncfesztiválra, ami a világ legnagyobb LMBT jótékonysági táncversenye. Az idén október 7. és 13. között megtartott rendezvény bevételeit HIV/AIDS-kutatásra, valamint LMBT érdekvédelmi szervezeteknek ajánlják fel.

Zocalo Square in Mexico City
A Zocalo tér a Metropolitana katedrálissal

Mexikóváros újfent olyan hely, amelyről talán nem tudunk túl sok mindent, de ha egy kicsit megismerjük, egyből kedvünk támad meglátogatni. A város szimbóluma – és egyben a spanyol katolicizmus mementója – a monumentális Metropolitana székesegyház. A hatalmas barokk templom tőszomszédságában egy másik lenyűgöző épületegyüttes található – igaz, részben a föld alatt: az aztékok koronázási temploma és legszentebb helye, amely hitük szerint az univerzum középpontja volt.

Ha jobban meg szeretnénk ismerkedni az azték kultúrával, akkor a Nemzeti Embertani Múzeumot ajánljuk, ahová az ősi kőfaragványok mellett már csak az épület miatt is érdemes ellátogatni. A modern művészet szerelmeseinek természetesen a Frida Kahlo Múzeum a kötelező program. Emellett magyar vonatkozású helye is van a városnak: a Palacio de Bellas Artes kupoláján álló szobrok Maróti Géza szobrászműhelyében készültek. Mindezeken felül pedig itt is található egy olimpiai stadion, amelynek bejáratát Frida Kahlo férje, Diego Rivera domborművei díszítik.

Mexico-LGBT
Palacio de Bellas Artes

A húszmilliós város komoly LMBT közösséggel rendelkezik, és bár a Zona Rosa nevű negyed mára veszített a fényéből, ma is ez a meleg élet központja. Az olyan legendás helyeken, mint az El Marrakech Salon, a Tom’s Leather Bar vagy a Kinky, fantasztikus szórakozásban lehet részünk, és ha hinni lehet a tapasztaltak beszámolóinak, akkor minden kalandor hatalmas mosollyal az arcán fog távozni.

Éjszaka Sao Pauloban.
Éjszaka São Pauloban

Habár São Pauloban is számos régi templomot és egyéb épületet találhatunk, amelyeket a spanyol gyarmatosítók húztak fel az évszázadok során, Szent Pál városa mégis inkább pezsgő, modern metropoliszként lehet érdekes számunkra. Ha végigsétálunk az üzleti negyed gerincét adó Avenida Paulistán, mintha nem is Dél-Amerikában, hanem az USA egyik nagyvárosában lennénk: az art decótól a posztmodernig sorakoznak itt egymás hegyén-hátán a felhőkarcolók. Zenekedvelőknek az Oscar Niemeyer által tervezett Auditório Ibirapuera nevű ultramodern koncertterem meglátogatását ajánljuk, de ne hagyjuk ki a helyi termékeket kínáló izgalmas piacokat sem.

Hömpölygő tömeg az Avenida Paulistán
Hömpölygő tömeg az Avenida Paulistán

São Paulo virágzó meleg élettel rendelkezik: bár nem kifejezetten az a hagyományos karneváli légkör jellemzi, mint Riót, de megvan a saját hangulata. A helyi pride-ra minden évben csaknem három millióan látogatnak el, de a város egész évben népszerű az LMBT turisták körében. Tökéletes testű táncosfiúkkal teli diszkóktól bensőséges bárokon át szexklubokig mindenféle helyeket megtalálhatunk itt, és arról se feledkezzünk el – a félreértések elkerülése végett -, hogy Brazíliában legális a prostitúció.

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, ezen a linken elérheted a KLM honlapját, ahol az akciós ajánlatokat találod. 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin