Nagyvilág

Algériában gyűrött papírlapokon mutogatják a különbséget a színek és a szivárványzászló között

fotó: Cecilie Johnsen on Unsplash

 

Szürreális videó került fel az internetre Algériából, ahol a közel-keleti eseményeket monitorozó Al Bawaba hírportál tudósítása szerint a helyi rendőrök és a kereskedelmi hatóság tisztségviselői az LMBTQ emberek ellen folytatnak kampányt.

A felvételen az látható, ahogy a rendőrök a kezükben gyűrött papírlapokkal felvilágosítják a vásárló tömeget arról, hogy mi a különbség a színek és a szivárványzászló között. Erre szerintük azért van szükség, hogy a polgárok meg tudják különböztetni az igazi, hét színből álló szivárványt a hat színből álló szivárványzászlótól. Ezen kívül más LMBTQ jelképek is szerepelnek a lapokon, köztük a transznemű vagy az aszexuális zászló, és ezek felé a következő feliratot írták: „Muszlim vagyok, és ezek a zászlók nem képviselnek engem.”

 

 

Az algériai hatóságok arra kérték a vásárlókat, bojkottáljanak minden olyan terméket, amelyen a kiemelt zászlók vagy azok színei szerepelnek, mivel azok ellentétesek az algériai nép és az iszlám értékeivel.

A videóban beszélő férfi, akinek az arca nem látható, azt is állította, hogy még néhány importált Koránon is a szivárványzászló színei vannak. A felvételen a férfi hozzátette, hogy Allah férfit és nőt teremtett, és a kettő között nincs semmi más.

Algériában törvény bünteti homoszexualitást, amiért akár három év börtönbüntetés és pénzbírság is kiszabható. Az LMBTQ algériaiaknak a társadalom belül, valamint a család és a barátok részéről is rendkívüli előítéletekkel és megbélyegzéssel kell szembenézniük. 2020-ban egy algériai bíróság több mint 40 embert ítélt börtönbüntetésre azért, mert részt vettek egy „melegesküvőn”.

A mostani algériai fellépéshez hasonló történt tavaly Szaúd-Arábiában, ahol játékboltokban razziáztak a hatóságok, és a gyermekek védelmében mindent elkoboztak, ami színes.

 

 

Játékboltokban razziáznak Szaúd-Arábiában szivárványos termékek után

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin