Hírek

Afrikai püspök: Az állatvilág nem ismeri a homoszexualitást

A Dicsőséges Biblia Egyház püspöke állítása szerint a homoszexualitás azért természetellenes, mert az „állatok királyságban” nem ismert egyetlen faj sem, ahol előfordulna. Állításával Dag Heward-Mills nemcsak LMBT-csoportok, de saját hívei körében is nevetség tárgyává vált.

Dag Heward-Mills püspök

És akkor rádöbbensz, hogy a homoszexualitás nem természetes. Nem látsz párban két kankutyát, sem hímoroszlánt, sem impalát, sem kandúrt, de még két hímnemű gyíkot, vagy elefántot sem. Mert természetellenes” – nyomatékosította a dél-afrikai püspök, akinek istentiszteletéről e sorok után többen felálltak és kivonultak.

Heward-Mills persze nem is tévedhetett volna nagyobbat. Több tucat tanulmány ismertet eseteket, amelyekben különböző állatfajok azonos nemű egyedei közösültek, vagy akár „raktak fészket” a grizzly medvétől a zsiráfon át egészen a csimpánzig. Az egyik legismertebb ilyen családalapítás az írországi Oceanworld leszbikus párjához, Penelopéhoz és Missyhez kötődik, akiknek történetéről mi is beszámoltunk.

Mindettől független a Dél-Afrikai Köztársaság az LMBT-jogok tekintetében még mindig a legelfogadóbb afrikai ország. Az egyetlen a kontinensen, ahol törvényes az azonos neműek házassága.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin