Hírek

A világhírű meleg pingvinpárral ünnepelt a bezárt állatkert

 

Ma van a pingvinek világnapja, amit a jelenleg zárva tartó Sydney Sea Life Aquarium többek között egy livestreammel ünnepelt. A távol maradó látogatókat így vitték közel a szamárpingvinek mindennapjaihoz.

Az élő videóval – amit itt lehet visszanézni – egyúttal felidézték azt a 2018-as esetet, ami világhírűvé tette a sydney-i kolóniát. A két hím pingvin, Sphen és Magic kapcsolata szerelem volt első látásra, és közösen kezdtek fészket is építeni. Olyan elhivatottnak tűntek, hogy a gondozók egy műtojással próbára tették őket. Mivel azt odaadóan gondozták, így a próbát sikerrel vették, és esélyt kaptak egy igazi tojásra is.

Az egyik szomszédos párnak két tojás is összejött, de csak az egyikről kezdtek gondoskodni. Ennek az az oka, hogy két fióka esetén rendszerint csak az egyik kicsi éli túl az első húsz napot. Ezért döntöttek úgy az állaktert munkatársai, hogy a magára hagyott másik tojást megkaphatja Sphen és Magic.

A két pingvinnel madarat lehett volna fogatni (elnézést), annyira megörültek a tojásnak. Szivárványcsaládjuk pedig bizonyított, csemetéjük, Lara októberben lesz két éves.

 

Lara úszni tanul a szülők óvó tekintete mellett.

 

Az azonos nemű párok gyakorinak számítanak a pingvinek között, akárcsak a flamingók és különböző majomfajták életében. Több mint 1500 madár- és emlősfajtát tartanak számok, amelyek egyedeinél azonos nemű kapcsolatokat figyeltek meg.

 

 

A szivárványos legyezővel táncoló állatkerti gondozó hozta össze a nap videóját

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin