Hírek

A Victoria’s Secret kiválasztotta első transznemű modelljét

A Victoria’s Secret hivatalosan is leszerződtette első transznemű modelljét – kevesebb mint egy évvel azután, hogy a fehérneműcég kifejezte nem éppen pozitív véleményét arról, hogy transznemű modellek vonuljanak végig divatbemutatóikon.

A megtiszteltetés a brazil Valentina Sampaio-t érte, aki máris közzétett egy fotót Instagram oldalán, többek között a sokszínűség hashtaggel, amelyet mostantól a Victoria’s Secretnél képvisel.

 

 

A bejelentést egy szintén brazil származású modell, Lais Ribeiro erősítette meg, aki Twitter oldalán fejezte ki gratulációját új kollégájának élete első Victoria’s Secret fotózása után. A huszonkét éves Valentina azonban nem most írt először történelmet, hiszen már 2017-ben is magára vonta a világ figyelmét, mint az első transznemű modell, aki a Vogue Paris címlapjára kerülhetett.

Aki esetleg nem emlékezne a Victoria’s Secret botrányára tavalyról: Ed Razek, a fehérneműcég anyavállalatának marketingigazgatója kijelentette, hogy transznemű és plus size modellek nem vehetnek részt a cég televíziós divatbemutatóján, mivel a műsor fantázián alapul. Úgy vélte, nem céljuk elnyerni az egész világ érdeklődését, mely ezzel a sokszínűséget hirdetné. Miután azonban kirobbant a botrány, máris javított kijelentésén:

„Csak hogy tisztázzam a helyzetet, mi szívesen választanánk magunknak transznemű modelleket a műsorainkba. Kerestek már fel minket transznemű modellek, akik eljöttek válogatásokra, de mint sokan mások, nem tudtak bekerülni hozzánk. Ez azonban sosem a nemekről szólt. Csodálom és tisztelem azokat az embereket, akik szeretik és elfogadják magukat olyannak, amilyenek.”

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin